در حالی که محدودیتهای اعمال شده اسرائیل بر گذرگاههای مرزی غزه از سویی و درگیریهای شدید از سوی دیگر، مانع تحویل مواد غذایی و سایر تدارکات به غزه میشود، کامیونهای حامل کمکهای ضروری، امروز جمعه ۱۷ مه، برای نخستین بار با عبور از اسکله موقتی که توسط ایالات متحده برپا شده است، وارد این سرزمین تحت محاصره شدند.
با پایان یافتن نصب اسکله شناور در روز پنجشنبه، فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که انتقال محموله کمکهای ضروری از کشتی های پهلو گرفته در این اسکله به غزه، از ساعت ٩ صبح امروز آغاز شده است.
به گفته سنتکام، این “تلاش مداوم و چندملیتی” برای رساندن کمکهای بیشتر به غیرنظامیان غزه از طریق کریدور دریایی، شامل کمکهای اهدایی تعدادی از کشورها و سازمانهای حقوق بشری بوده و ماهیتی “کاملاً بشردوستانه” دارد.
بنا بر بیانیه منتشر شده از سوی ارتش آمریکا، هیچ یک از نیروهای آمریکایی در این عملیات وارد منطقه ساحلی غزه نشدهاند. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، پیشتر به نیروهای این کشور دستور داده بود که به دلایل امنیتی، پا بر ساحل غزه نگذارند و تحویل زمینی کمکها پس از تخلیه کشتیها، از سوی طرف سوم انجام گیرد.
کمکهای امروز، نخستین محموله در قالب عملیاتی است که مقامات نظامی آمریکا پیش بینی میکنند ظرفیت آن می تواند حداکثر تا ١٥٠ کامیون در روز افزایش یابد.
با این وجود، ایالات متحده و گروههای امدادی، ضمن اشاره به اینکه پیش از جنگ، روزانه به طور متوسط بیش از ٥٠٠ کامیون وارد غزه میشد هشدار دادهاند که پروژه اسکله شناور، جایگزین “تحویل زمینی” که میتواند تمام غذا، آب و سوخت مورد نیاز غزه را به منطقه برساند، نخواهد شد.
برگرفته از سایت فارسی رادیو بین المللی فرانسه