پس از توافق میان مصر و آمریکا روز یک‌شنبه ۲۶ مه (۶ خرداد) برای اولین بار کاروان کمک‌های ضروری از رفح و از طریق گذرگاه کرم‌شالوم راهی نوار غزه شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی القاهره در روز یکشنبه، ۲۰۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از رفح به سمت کرم شالوم حرکت کرده‌اند و این گذرگاه ورودی به نوار غزه که مسدود شده بود باز شده است.

این کاروان شامل چهار تانکر سوخت نیز می‌شود که تا کنون از گذرگاه مرزی رد شده‌اند و به سوی بیمارستان‌ها در مناطق فلسطینی در حرکت هستند.

رییس هلال احمر مصر در عریش به خبرگزاری فرانسه گفته او پیش‌بینی می‌کند که روز یکشنبه تمام ۲۰۰ کامیون بتوانند وارد نوار غزه شوند.

اوایل ماه مه (ماه جاری میلادی) اسرائیل کنترل گذرگاه مرزی رفح را بر عهده گرفت. از آن زمان به بعد، از این گذرگاه برای کاروان‌های کمک رسانی استفاده نشده است چرا که مصر اعلام کرد مادامی که ارتش اسرائیل سمت فلسطینی این گذرگاه را کنترل کند، از باز کردن این گذرگاه مرزی خودداری خواهد کرد.

روز جمعه اما کاخ سفید اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر در یک مکالمه تلفنی با جو بایدن همتای آمریکایی خود پذیرفته که کمک رسانی به نوار غزه از  گذرگاه کرم شالوم واقع در چهارکیلومتری جنوب گذرگاه رفح را مجاز کند.

تمامی کاروان‌های کمکی برای نوار غزه که از مصر می‌آیند توسط نهادهای اسرائیلی کنترل شده و در نهایت توسط سازمان ملل پخش می‌شوند.

۲۰۶۵ کامیون در عرض یک هفته

اداره رسیدگی به امور فلسطینی‌ها در اسرائیل (کوگات) روز یکشنبه اعلام کرد که از یک هفته پیش تا کنون ۱۸۰۶ مجموعه (پالت) مواد غذایی از طریق اسکله‌ای موقت که از سوی آمریکا ساخته شده، وارد مناطق جنگزده نوار غزه شده‌است.

این پالت‌ها به یک مرکز لجستیکی کمک‌های بین‌المللی در نوار غزه منتقل شده‌اند.

اسکله موقت اما اکنون بر اثر طوفان آسیب دیده و چند کشتی آمریکایی نیز به گل نشسته‌اند.

پیشروی اسرائیل به سمت مرکز رفح؛ کشته شدن ۱۸۰ نیروی حماس

علاوه بر این در فاصله یک هفته ۲۰۶۵ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از سوی اسرائيل بازبینی شده و به گذرگاه‌های کرم شالوم و غرب اِرِض در نوارغزه منتقل شده‌اند. این میزان تقریبا دو برابر کامیون‌هایی است که هفته پیش از آن به غزه رفته بودند.

در گذشته درباره میزان کمک‌های ارسالی به نوار غزه اطلاعات متناقضی منتشر می‌شد. بیش از همه میان اطلاعات نهادهای اسرائیلی و آمار آنروا (دفتر کمک به فلسطینی‌ها در سازمان ملل) اختلاف وجود داشت.

پس از توافق میان مصر و آمریکا روز یک‌شنبه ۲۶ مه (۶ خرداد) برای اولین بار کاروان کمک‌های ضروری از رفح و از طریق گذرگاه کرم‌شالوم راهی نوار غزه شد.