مذاکرات آب و هوا در آذربایجان

اولین هیئت افغانستان در مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، با هدف حمایت از اقدامات اقلیمی در این کشور آسیب پذیر از آب و هوا، وارد باکو، پایتخت آذربایجان شد.

مطیع الحق خالص، مدیر آژانس حفاظت از محیط زیست گفت که افغانستان یکی از کشورهایی است که بیشتر تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار گرفته است و برای رسیدگی به رویدادهای شدید آب و هوایی مانند بارندگی های نامنظم، خشکسالی های طولانی و درازمدت نیاز به حمایت جامعه جهانی دارد. خالص از طریق یک مترجم گفت: «همه کشورها باید گرد هم آیند و با مشکل تغییرات آب و هوایی مقابله کنند.»

افغانستان به ویژه در برابر تغییرات اقلیمی آسیب پذیر است، با ارزیابی اخیر کارشناسان آب و هوا، آن را ششمین کشور آسیب پذیر در جهان رتبه بندی کرده است.

نمایندگان COP29 پیش از افتتاح مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل در آذربایجان وارد می شوند

نمایندگانی برای شرکت در روز افتتاحیه مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل متحد در باکو، آذربایجان وارد شدند. اما مذاکرات امسال به اندازه سال گذشته پررنگ نخواهد بود و ۴۸ رئیس دولت کمتر قرار است سخنرانی کنند. رهبران دو کشور بزرگ آلاینده کربن – چین و ایالات متحده – غایب خواهند بود.

نه تنها مدیریت پول هنوز موضوع حساسی است، بلکه دو کشور ثروتمندی که قرار است به کشورهای فقیر پول بدهند – ایالات متحده و آلمان – در بحبوحه تغییرات چشمگیر دولت هستند. حتی اگر هیئت آمریکایی از دولت بایدن بیاید، انتخاب مجدد دونالد ترامپ، که اهمیت تغییرات آب و هوایی را کم اهمیت جلوه می دهد و کمک های خارجی را دوست ندارد، رعایت تعهدات آمریکا را بعید می کند.

علی اف رئیس جمهور آذربایجان در افتتاحیه این اجلاس می گوید نفت و منابع طبیعی “هدیه ای از جانب خداوند” هستند

الهام علی اف، رئیس جمهور مستبد آذربایجان، در سخنرانی افتتاحیه خود در کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل در روز سه شنبه، منابع طبیعی از جمله نفت و گاز طبیعی را “هدیه ای از جانب خداوند” اعلام کرد.

او مدعی شد که کشورش از زمانی که به دلیل تاریخ غنی و تجارت نفت و گاز به عنوان محل برگزاری اجلاس محیط زیست انتخاب شد، هدف یک “کمپین به خوبی سازماندهی شده تهمت و باج گیری” بوده است.

تمرکز اصلی مذاکرات، تامین مالی آب و هوا است، که شامل کمک کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر برای تامین مالی انتقال اقتصاد خود به اقتصاد کمتر وابسته به سوخت‌های فسیلی، مقابله با آسیب‌های آینده ناشی از تغییرات آب و هوایی و جبران خسارت ناشی از رویدادهای شدید آب و هوایی است.

برگرفته از سایت فارسی رادیو بین المللی فرانسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *