Headlines

سیاست تبعیض – سید عبدالمجید الهامی

مملکت ایران مملکتی کثیر اقوام و سرتاسر آن از اقوام متعدی شکل گرفته است. در این جغرافیایی رنگین کمان قومی در طول صد سال گذشته با سیاست یکسان سازی پهلویها و تئوریسین هایش که آبشخور آنان بریتانیا کبیر بوده به ملت سازی یکسان دست ژده شد. با استناد بر یک نام موهوم و ساخته شده…

بيشتر بخوانید

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد! – تقی روزبه

هابرماس از نظریه «اخلاق گفتمان» تا سرسپردگی به گفتمان نظامی! وقتی که سلاح نقد جایگزین نقد سلاح می شود و بجای زبان اقناع، سلاح‌ها سخن می‌گویند! الف– یورگن هابرماس، فیلسوف و جامعه‌شناس مشهور آلمانی در یادداشتی که برای روزنامه “زوددویچه سایتونگ” با اشاره به پدیدار شدن یک “گسست تاریخی” در جهان امروز، خواستار افزایش توان…

بيشتر بخوانید

با عرض تبریک نوروز و سال‌روز ملی شدن صنعت نفت ایران ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ برابر با ۲۰ مارچ ۲۰۲۵ – علی صدارت

جانم ملول گشت ز فرعون و ظلم او—آن نور روی موسی عمرانم آرزوست زین خلق پرشکایت گریان شدم ملول—آن های هوی و نعره مستانم آرزوست با عرض تبریک عید، سال ۱۴۰۴، نوروز! عید بر عاشقان مبارک باد!—عاشقان! عیدتان مبارک باد! روزه مگشای جز به قند لبش،—قند او در دهان مبارک باد! با آرزوی افزودن بر…

بيشتر بخوانید

سال سال، فصل فصل ماندیم در کنار هم – امیر رزاقی ( جامعه شناس)

زمستان زمستان گذراندیم به وعده نوروزو امیدوار به آمدن نوروز، می‌آید نوروز، می‌آید نوروزو قلب‌هایمان در کنار هم هزارهزار شکوفه می‌دهد.نوروز نماد فرهنگ و هویت انسان ایرانی است و نشان از تمدن ایران دارد و دیرینگی و فراگیریش جایگاه بالایی را برای آن رقم زده است. نوروز بیش از آن که یک پدیده و رویداد…

بيشتر بخوانید

ارزیابی سریال معاویه – عبد المجید الهامی

اگر بخواهیم تا اینجا سریال که دوازده قسمت آن ارائه شده ارزیابی کنیم باید اظهار داشت: فیلم معاویه آنچنان سریال قوی و هنری و خلاقانه نیست که برای آن این همه تبلیغ شد. از پایه های ضعف این سریال اینست که، تم سریال از ابتدا ترویج خشونت و ثابت کردن این نطریه مخالفان سرسخت و…

بيشتر بخوانید

سقوط فیزیکی رژیم – دکتر علی صدارت

صدارت: سقوط فیزیکی رژیم، و برخی(۱)اصول حاکم بر دولت دوران موقت، که ضمانت اجرایی آنها، حضور ما مردم است ۲۰اسفند۱۴۰۳ بیندیشیم که در قانون اساسی موقت دورانِ گذار برای انتقال حاکمیت به ما مردم ایران، که یک قانون غیر ایدئولژیک و بر اساس پنج دسته حقوق است ۱-حقوق بشر ۲-حقوق شهروندی ۳-حقوق ملی ۴-حقوق ملت…

بيشتر بخوانید

ایران دوباره به پای می‌خیزد – مهندس هوشنگ کردستانی

ایران در حال گذر از یکی از دشوارترین و هستی‌سوزترین دوران‌های تاریخ خود است. با این حال، از دل این روزگار پر رنج و سخت، در آینده‌ای نه چندان دور، به یقین ایرانی سربلند و سرافراز برخواهد خاست. در حال حاضر، دین و مذهب به ابزارهایی در دست عده‌ای عمامه به سر حقه باز تبدیل…

بيشتر بخوانید

انقراض حکومت قاجاریه و تدوام روح قجری در طول زمان – امیر رزاقی (دانش آموخته جامعه شناسی)

 ✍  اگر روح قجری را به‌عنوان نوعی فرهنگ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و… تعریف نماییم که حکومت قاجاریه تجسم عینی آن بوده است و با ویژگی‌هایی مانند استبداد، رانت‌خواری و فساد، عقب‌ماندگی ساختاری، خود سرور پنداری حاکمان و موارد دیگر  معرفی می شود آنگاه می توان گفت گرچه حکومت قاجار بیش از یک قرن پیش از…

بيشتر بخوانید

زنان و رنسانس ایرانی! – تقی روزبه

شاخه خشکی که در تمام زمستان، زندگی نهفته اش را داشت، گل در آورد! از سال‌ها پیش در ادبیات نیروهای ضدحاکمیت و عموما چپ‌ها از تبعیض گسترده زنان در حکومت اسلامی به عنوان آپارتایدجنسی و از مقاومت نهفته در وجود‌زنان به عنوان «آتش‌ فشانی نهفته در زیرپای جمهوری اسلامی» نام برده می شد. خیرش زن…

بيشتر بخوانید

مصدقیسم و ایران – سید عبدالمجید الهامی

      ماه اسفند وآخرین روزهای آن یادآور بزرگترین فتح ایرانیان یعنی نهضت ملی آزادی واستقلال خواهی ایرانیان درلوای ملی شدن صنعت نفت درمقابل امپریالیسم جهانی بریتانیای کبیرکه خورشید درسرزمین آن غروب نمی کرد است.    پیشوای بزرگ ایران شادروان دکتر محمد مصدق هیبت این غول جهانی را شکست.نخست وزیری دکترمحمدمصدق پیشوای نهضت ملی آزادی و استقلال خواهی…

بيشتر بخوانید