اشیدن زهر نفرت و خشم، آخرین هدیه حکومت اسلامی به جان اپوزیسیون خارج کشور
بیایید یک ساعت وقت خودمان را بگذاریم و بی توجه به نام صاحبان فارسی زبان اکانت های مجازی، (به ویژه ایکس) به نوشته ها و کامنت های آنها نگاه کنیم. به راحتی و بدون هیچ پیش قضاوتی و با یک جمع بندی ساده می توانیم در بیشتر این اکانت ها فضای تاریکی را ببینیم که جز جنگ و خشونت و نفرتی بی منطق چیزی ندارد.
می گوییم فلان رسانه و بهمان رسانه را تحریم کنیم. تحریم یک رسانه، یعنی نخواندن و نشنیدن آن. عیبی هم ندارد و این حق حقوق بشری هر کسی می باشد، اما مرتب به آن رسانه تحریم کرده سر می زنیم، همه ی مطالب آن را می خوانیم و می شنویم و براساس آن ها تندترین ناسزاها را می گوییم و در اصل، این به اصطلاح تحریم، به نفع آن رسانه تمام می شود.
از فلان خبر و مطلب و عکس خوشمان نمی آید به جای ندیده گرفتن آن، به طور مرتب آن را در اکانت مان منتشرمی کنیم، بسیار بیشتر از هر مطلب و عکسی که با آن موافق هستیم، و به این ترتیب مبلغ آن چه هایی می شویم که آن را رد می کنیم.
بیشتر ما به دلایلی روشن و منطقی می گوییم: «این حکومت رفتنی ست. به جای آماده شدن و «طرحی نو در انداختن» و چون مردمان کشورهای متمدن به دنبال جمع کردن رای برای کاندیدا یا کاندیداهای خود، و به جای توضیح دادن و یا منتشر کردن دلایل مثبت و سازنده انتخاب خود، با فحش خواهر و مادر به جان «رقیب» احتمالی و گاه رقیب بی نام و نشان می افتیم و حتی کسانی را که هیچ وزنی ندارند صاحب وزن می کنیم.
به راستی چه شد که به ویژه پس از انقلاب زن زندگی آزادی ما به جان هم افتادیم.؟ آیا به دلیل انباشته شدن رنج ها و نگرانی های ما می باشد؟ یا مسابقه ای بیهوده برای داشتن لایک های بیشتر؟ و یا برنامه ای حساب شده از سوی رژیم و یا دوستداران آنها، که زهر نفرت و خشم را به جان ما پاشیده اند ؟
فراموش کرده ایم که هزارها جوان زیبا و برومند سلامت یا جان خود را فدا کردند تا با زبان و رفتاری متمدنانه رویاروی حکومتی بایستند که بر پایه های جنگ و نفرت و خشونت ایستاده است؟ فراموش کرده ایم که در قرن بیست و یکم نمی توان با چنین حکومت هایی با منطق خودشان مبارزه کرد و نیاز به زبان و منطقی متضاد داریم. حتی «احمد شرع» ها هم که تا چند سال پیش سلاح شان تروریسم بود دریافته اند (یا به آنها آموخته اند) که خشونت و نفرت و جنگ دیگر کاری از پیش نمی برد، و برای نجات سرزمین دیکتاتورزده شان باید از روشی متمدنانه و آشتی جویانه پیروی کنند.
تجربه به ما می گوید که با نفرت و خشم و ویرانگری و یا با اتهام زدن های بی سند و مدرک روشن، هیچ چیزی را نمی توانیم بسازیم یا حتی عوض کنیم بلکه سد راه نجات سرزمینی می شویم که مهمترین داریی اش داشتن فرهنگی ست بر پایه خرد و مهر و مدارا.
شکوه میرزادگی
چهارم ژانویه ۲۰۲۵
FacebookTwitterEmailLinkedInBalatarinShare