یک سوم بیماران با دیدن قیمت‌ها از خرید دارو منصرف می‌شوند

یک عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران اعلام کرد حدود ۳۰ درصد از بیماران در ایران به خاطر قیمت، قادر به خرید دارو نیستند و بدون دارو، داروخانه‌ها را ترک می‌کنند. 

هادی احمدی، روز هفتم بهمن در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا به افزایش سرسام‌آور قیمت دارو اذعان کرد و گفت: «افزایش قیمت برخی داروها باعث ایجاد شوک در مردم شده و از هر ۱۰ نفر که وارد داروخانه می‌شوند، ۳ نفر دارو را دریافت نمی‌کنند.»

احمدی با انتقاد از این شرایط از مسوولان جمهوری اسلامی پرسید: «چرا باید چنین اتفاقی رخ بدهد که مردم از دریافت دارو امتناع کرده یا پول خرید دارو را نداشته باشند؟ بیماران وقتی به داروخانه برای گرفتن دارو مراجعه می‌کنند، می‌گویند چرا قیمت‌ها این قدر افزایش داشته است؟»

محمد عبده‌زاده، رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران هم به ایرنا گفت ریشه مشکلات افزایش قیمت دارو به شرایط اقتصادی کلان کشور و کسری بودجه وزارت بهداشت برمی‌گردد.

به گفته عبده‌زاده، افزایش قیمت دارو نه تنها از نیازهای تولیدکنندگان به منابع ارزی و داخلی ناشی است، بلکه به کاهش ظرفیت تولید نیز دامن زده است.

شهرام غفاری «معاون درمان سازمان تامین اجتماعی» هم در این زمینه گفت: «افزایش قیمت دارو توسط سازمان غذا و دارو انجام می‌شود و بر اساس سرجمع تعرفه‌های امسال، میانگین قیمت دارو نباید بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، ولی افزایشی که انجام شده به مراتب بیشتر از ۲۰ درصد است. سازمان غذا و دارو برای حمایت از تولیدکننده یا کمبود کسری‌های دارو این اقدام را انجام داده است.»

در هفته‌های گذشته نیز محمدرضا ظفرقندی با اعلام حذف ارز ترجیحی دارو، گفته بود که واردات اقلام دارویی با ارز نیمایی صورت خواهد گرفت و ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی نیز حذف می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو پیش‌بینی کرده است که با تبدیل ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو به ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، قیمت تجهیزات پزشکی تا هفت برابر افزایش پیدا خواهد کرد و برای پیشگیری از تحمیل هزینه اضافی به بیماران، تخصیص ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه ضروری است.

برگرفته از سایت فارسی ایران وایر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *