واکنش‌ها به اظهارات صدیقی


در حالی که انتقادها علیه کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران پس از “رسوایی زمین‌خواری” او ادامه دارد، صدیقی با انتشار ویدئویی از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی عذرخواهی کرد.

صدیقی گفت: «هم در محضر خدا استغفار می‌کنم و هم از زعمای امت، زعیم عالیقدر خودمان با همه وجودم عذرخواهی می‌کنم.» منظور او از “زعیم عالیقدر” علی خامنه‌ای است.

مسئله زمین‌خواری او زمانی مطرح شد که یاشار سلطانی، سردبیر سابق سایت معماری‌نیوز از تصاحب باغی به مساحت ۴۲۰۰ متر مربع در منطقه ازگل تهران از سوی امام‌ جمعه موقت تهران خبر داد.

اسناد نشان می‌داد که شرکتی موسوم به “پیروان اندیشه‌های قائم”، متعلق به کاظم صدیقی و دو پسر او باغی به این مساحت را در کنار حوزه علمیه “امام‌ خمینی” در ازگل تصاحب کرده است.

گزارش‌های افشاشده حاکی از آن بود که باغ ۲۳ هزار متری ازگل با عنوان کاربری حوزه علمیه، زمانی در اختیار کاظم صدیقی و خانواده‌ او قرار گرفته است که محمدباقر قالیباف شهردار تهران بود.

در پی انتشار این گزارش صدیقی مدعی شد که امضای او در این اسناد جعل شده است.

در همین زمینه کامبیز نوروزی، حقوق‌دان در گفت‌وگو با سایت انتخاب ضمن مردود خواندن ادعای امام جمعه موقت تهران گفته است که در سند واگذاری زمین، اثر انگشت کاظم  صدیقی وجود دارد و طبق مفاد سند، او شخصاً در دفترخانه حاضر شده است.

این حقوق‌دان در تکمیل صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه “اثر انگشت امضا نیست که جعل شود”، اضافه کرده است که صدیقی در آن زمان اطلاع داشته که مؤسسه‌ای به نام “پیروان اندیشه‌های قائم” با سهامداری او و دو پسرش وجود دارد.

نوروزی گفته است: «سکوت و عدم پیگیری قضایی دستگاه‌های رسمی و نظارتی در برابر این ماجرا، همانند سکوتی که در مورد درخواست ویزای مهاجرت فرزند محمدباقر قالیباف اختیار کردند، باز هم نشان می‌دهد برای گروهی در هرم قدرت هر کاری مباح است ولو خلاف شرع و قانون و عرف باشد.»

همزمان، احمد زید آبادی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصلاح‌طلب نزدیک به جریان ملی مذهبی به انتخاب گفته است که شیوه فعلی کاظم صدیقی برای دفاع از خود کار را خراب خواهد کرد و راه درست این است که او از تمام سمت‌های خود استعفا دهد و یک قاضی غیر سیاسی، مامور رسیدگی به موضوع شود.

زیدآبادی می‌گوید از یک‌ سو استغفار و طلب بخشش کردن و از سوی دیگر اصل اتهام را به “دشمنان اسلام” نسبت دادن، تناقضی است که حل آن دشوار است.

در تمامی شهرهای ایران، امامان جمعه از قدرت و نفوذ بالایی برخوردارند. انتصاب این افراد توسط علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد.

صدیقی پیش از این در قوه قضائیه جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد و پنج سال پیش نیز رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر بود.

او از شاگردان محمدتقی مصباح یزدی، نماینده سابق مجلس خبرگان رهبری است.

برگرفته از سایت فارسی دوبجه وله