حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت صادر شد + واکنش دفتر نخست وزیری اسرائیل

دیوان بین‌المللی کیفری روز پنجشنبه دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، وزیر دفاع پیشین این کشور و مقامات حماس را صادر کرد. مقامات اسرائيل و حماس به دلیل حمله اکتبر ۲۰۲۳ و جنگ غزه به جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت متهم شده‌اند.

:::

قضات دیوان کیفری بین‌المللی حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را صادر کرده‌اند. برای محمد دیاب ابراهیم المصری معروف به محمد ضیف، فرمانده نظامی حماس نیز حکم جلب صادر شده است.

این دیوان چالش‌های حقوقی که اسرائیل درباره صلاحیت قضایی این مرجع مطرح کرده بود را رد کرده است.

حکم جلب محمد ضیف در حالی صادر شده است که ارتش اسرائیل چند ماه پیش از کشته شدن او در حمله‌ای هوایی در غزه خبر داد.

دیوان کیفری بین‌المللی می‌گوید مبانی کافی وجود دارد که بتوان برای این سه نفر در ارتباط با جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت مسئولیت مجرمانه در نظر گرفت.

دفتر نخست وزیری اسرائیل:

تصمیم دادگاه لاهه توسط یک دادستان فاسد گرفته شد که سعی دارد خود را از اتهامات جدی علیه او به خاطر آزار جنسی نجات دهد. هیچ قطعنامه ضد اسرائیلی مانع از دفاع اسرائیل از شهروندانش نخواهد شد. نخست وزیر نتانیاهو تسلیم فشار نخواهد شد و عقب نشینی نخواهد کرد تا زمانی که تمامی اهداف جنگ محقق شوند.

کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی روز ۳۱ اردیبهشت امسال از قضات این دیوان خواسته بود برای نتانیاهو، گالانت، ضیف، یحیی سنوار و اسماعیل هنیه، سه رهبر حماس که همگی کشته شده‌اند، قرار بازداشت صادر کند.

او روز سوم شهریور امسال از قضات این دیوان خواست تا فورا درباره تقاضایش برای بازداشت این مقام‌های مرتبط با جنگ غزه تصمیم بگیرند.

تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت که این حکم، نتانیاهو و دیگر سران سیاسی اسرائیل را به «مظنونان تحت تعقیب بین‌المللی» تبدیل می‌کند و احتمالا باعث انزوای بیشتر آن‌ها و پیچیدگی تلاش‌ها برای مذاکره آتش‌بس در غزه و لبنان خواهد شد.

با این‌حال تاثیر عملی چنین احکام بازداشتی ممکن است محدود باشد زیرا اسرائیل و متحد اصلی آن، آمریکا، عضو دادگاه لاهه نیستند.

اسرائیل در ماه‌های گذشته صلاحیت دادگاه لاهه را رد و جنایات جنگی در غزه را انکار کرده است اما دیوان کیفری بین‌المللی می‌گوید پذیرش صلاحیت این دادگاه از سوی اسرائیل ضروری نیست.

کریم خان پیش‌تر گفته بود دادگاه لاهه صلاحیت رسیدگی به پرونده آن‌دسته از اتباع اسرائیلی را دارد که در سرزمین‌های فلسطینی مرتکب «جنایات فجیع» می‌شوند.

او با استناد به قوانین، صلاحیت دادگاه را در وضعیت کنونی یک «اصل تثبیت‌شده» خوانده بود.

سه قاضی دیوان کیفری بین‌المللی این حکم‌ها را به اتفاق آرا صادر کرده‌اند.

بر اساس این حکم، در صورتی که نتانیاهو و گالانت به هر یک از بیش از ۱۲۰ کشوری که عضو دادگاه لاهه هستند سفر کنند، امکان بازداشتشان وجود خواهد داشت.

قابل ذکر است که رهبران کره شمالی، سوریه و جمهوری اسلامی در این دادگاه متهم نشده اند.

https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https://news.gooya.com/2024/11/post-92720.php&layout=box_count&size=large&mobile_iframe=true&appId=459633147415028&width=73&height=58 

125+

رای دهید

194-

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *