Headlines

تأکید آلمان و اروپا بر حل دیپلماتیک مناقشه هسته‌ای ایران

دولت آلمان پیش از برگزاری مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان در روز شنبه ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین)  بر اهمیت رسیدن به یک “راه‌حل دیپلماتیک” برای جلوگیری از تسلیحاتی شدن برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرده است.

کریستیان واگنر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز جمعه در برلین گفت که هدف از این مذاکرات باید اطمینان از آن باشد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران «فقط به مقاصد صلح‌آمیز محدود شود».

سخنگوی وزارت خارجه آلمان افزود که خوب است که گفت‌وگوهایی بین آمریکا و ایران در جریان است.

روز شنبه، مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده در عمان برگزار خواهد شد که در آن استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران شرکت خواهند کرد. در حالی که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ،  از مذاکرات مستقیم خبر داده است، ایران از انجام مذاکرات غیرمستقیم سخن گفته است.

آغاز مذاکرات با تهدیدات نظامی از سوی ترامپ

ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید، آمادگی خود را برای برگزاری گفت‌وگوها با تهران در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور اعلام کرده است. با این حال، ترامپ بارها تهدید کرده است که در صورت شکست مذاکرات، ممکن است اقدامات نظامی علیه ایران انجام دهد.

غربی‌ها سال‌هاست که ایران را به تلاش برای ساخت سلاح هسته‌ای متهم کرده‌اند، اما تهران این ادعا را رد کرده است. ایران در سال ۲۰۱۵ با آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایالات متحده، روسیه و چین توافق هسته‌ای را امضا کرد که در آن به کاهش برنامه هسته‌ای خود در ازای کاهش تحریم‌ها موافقت کرده بود. اما در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ، ایالات متحده به‌طور یک‌جانبه از این توافق خارج شد.

ایران به‌دنبال گسترش ظرفیت‌های هسته‌ای خود

سخنگوی وزارت خارجه آلمان به‌دنبال این تصمیمات، ایران را به تشدید تنش‌ها متهم کرده است و به‌ویژه از گسترش شدید ظرفیت‌های غنی‌سازی اورانیوم در ایران ابراز نگرانی کرده است. او تأکید کرد که ایران باید تضمین دهد که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش “فقط برای اهداف صلح‌آمیز” خواهد بود.

اتحادیه اروپا بر دیپلماسی تأکید دارد

در همین حال، اتحادیه اروپا نیز روز جمعه اعلام کرد که “هیچ جایگزینی برای دیپلماسی” برای حل بحران هسته‌ای ایران وجود ندارد. آناوار ال‌انونی، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «ما از مذاکرات اعلام‌شده میان آمریکا و ایران اطلاع داریم و هرگونه روندی که شانس‌های رسیدن به یک راه‌حل دیپلماتیک را افزایش دهد، در مسیر درست است.»



 برگرفته از سایت فارسی دوبچه وله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *