یک سال است که پلمب اماکن صنفی به دلیل آنچه از سوی برخی نهادها «رعایت نکردن حجاب و شئونات اسلامی» خوانده میشود، تبدیل به سرنوشت محتوم بسیاری از کافهها، رستورانها، مجتمعهای تجاری و نیز اقامتگاههای بومگردی و مراکز گردشگری شده است.
بر اساس آخرین آماری که اسماعیل برات، معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ایران، روز یکشنبه ١٢ شهریور در گفتگو با روزنامۀ اعتماد اعلام کرده است، استانهای اصفهان، تهران، لرستان و گلستان در صدر پلمب مراکز گردشگری قرار دارند و ۵۲ درصد از تاسیسات گردشگری پلمب شده، اقامتگاههای بومگردی بودهاند.
بنا به گفتۀ وی، در ماههای گذشته ۷۷ واحد گردشگری شامل هتل، اقامتگاه بومگردی، سفرهخانه سنتی و مرکز بینراهی و… به دلیل آنچه «رعایت نکردن شئونات و حجاب» عنوان میشود، پلمب شدهاند و شغل بالغ بر ۷۵۳ نفر از کارکنان این واحدهای گردشگری بهطور مستقیم تحت تاثیر این تعطیلیهای موقت قرار گرفته است.
آمارهای معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ایران نشان میدهد که در میان استانهای این کشور بیشترین سهم پلمب تأسیسات گردشگری متعلق به استان اصفهان است و ۲۷.۵ درصد از مجموع مراکز گردشگری پلمب شده در کشور در این استان قرار دارد. همچنین استانهای تهران، لرستان، گلستان و کرمان، بهترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند و بیشترین تعداد مراکز اقامتگاهی گردشگری پلمب شده در کشور را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته اسماعیل برات، اقامتگاههای بومگردی و سفرهخانههای سنتی بیشترین سهم را در میان مراکز پلمب شده فعال در حوزه گردشگری داشتهاند که توسط اداره اماکن و بهدلیل «ارائه خدمات به مشتریانی که حجاب را رعایت نمیکنند»، تعطیل شدهاند.
تبعات پلمب مراکز گردشگری
در گزارش روزنامۀ اعتماد که به ابعاد گستردۀ پلمب واحدهای صنفی و گردشگری در ماههای گذشته پرداخته، آمده است که به جز تبعات اقتصادی و ضرر و زیانهای مالی که این «برخورد قهری» برای واحدهای صنفی در پی دارد، مراکز گردشگری با آثار دیگری در پی این پلمبها روبرو هستند که با گذشت زمان میتواند نتایج منفی بسیاری برای بخش گردشگری کشور داشته باشد.
بر اساس این گزارش، پلمب پیدرپی مراکز گردشگری دارای مجوز طی یک سال گذشته، زمینه را برای رونق فعالیت مراکز خدماتی و اقامتی غیرمجاز فراهم کرده است و مسافران به مرور به سوی مراکزی که نظارتی بر فعالیت آنها در حوزه بهداشت و ایمنی و ضوابط گردشگری وجود ندارد، هدایت شده و به دلیل آنچه «برخورد با بیحجابی» در مراکز دارای مجوز خوانده میشود، میلی به استفاده از خدمات آنها ندارند.
روزنامۀ اعتماد در این گزارش، به نقل از مدیران چند اقامتگاه بومگردی پلمب شده نوشته است که «هم به لحاظ مالی و هم به لحاظ اعتباری»، حرفه آنها بهشدت آسیب دیده است؛ همچنین مدیر یک اقامتگاه به روزنامۀ اعتماد گفته است: «ضابطین هنگامی كه مسافران در حال استراحت در اتاقشان بودند، برای پلمب آمدند و اين موضوع تنش زیادی برای مسافران و مديران اقامتگاه در پی داشت.»
برگرفته از سایت فارسی رادیو بین المللی فرانسه