اجلاس سه روزه بریکس که با حضور رهبران و نمایندگان ٣٦ کشور -که در مجموع تقریباً نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند- در شهر کازان روسیه برگزار شد، در تلاش برای مقابله با اقدامات تحت رهبری ایالات متحده برای منزوی کردن روسیه، تعمیق همکاریهای مالی از جمله توسعه جایگزین برای سیستمهای پرداخت تحت سلطه غرب، تلاش برای حل و فصل مناقشات منطقهای و گسترش گروه بریکس را مورد بررسی قرار داد.
موضوع جنگ اوکراین در اجلاس بریکس، که نخستین سفر دبیرکل سازمان ملل متحد به روسیه در بیش از دو سال گذشته و در پی آن واکنش خشم آلود کییف را به دنبال داشت، بارها مطرح شد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، پنجشنبه شب پس از پایان اجلاس، در یک کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی پیرامون وعده دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای پایان دادن به درگیری در اوکراین گفت: “چیزی که من شنیدم، (این است که) او در مورد تمایل به انجام هر کاری برای پایان دادن به درگیری در اوکراین صحبت کرد… به نظر من این را صادقانه گفته است. ما مطمئناً از چنین اظهاراتی، صرف نظر از اینکه چه کسی آنها را بیان میکند، استقبال میکنیم”.
در این نشست خبری از ولادیمیر پوتین همچنین درباره حضور نیروهای کره شمالی در روسیه سوال شد که وی این امر را نه تایید و نه تکذیب کرد. رئیسجمهوری روسیه خاطرنشان کرد که قانونگذاران مسکو اوایل همان روز در قالب بخشی از “مشارکت استراتژیک” با پیونگ یانگ، پیمانی برای کمکهای نظامی متقابل را به تصویب رساندهاند.
ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرده بود که سه هزار سرباز کره شمالی در چندین مکان در روسیه مستقر شده و در حال آموزش هستند.
پوتین میخواهد این ارز را جایگزین دلار کند
پوتین در اجلاس ارز بریکس را که جایگزین دلار خواهد شد در دست گرفت.
با وجود تمام صحبتها درباره توسعه ارزهای جایگزین و به اصطلاح «دلارزدایی» یا به چالش کشیدن سلطه جهانی دلار آمریکا، وبسایت این اجلاس به بازدیدکنندگان یادآوری میکند که پول نقد همراه داشته باشند چون کارتهای بانکی مسترکارت و ویزا در روسیه کار نمیکنند و «تنها پول نقد به دلار آمریکا یا یورو را میتوان در اکثر بانکهای روسیه به روبل تبدیل کرد».
از طرفی دیگرهمه چیز درباره بریکس برای جمهوری اسلامی دلپذیر است. یک بلوک ژئواستراتژیک، با دو قدرت هستهای غیرغربی در راس آن، که هدفش به چالش کشیدن نظم جهانی تحت سلطه غرب است و کاملا با دیدگاه رهبر جمهوری اسلامی همخوانی دارد. در واقع آیتالله خامنهای سالها قبل از ظهور بریکس، برتری جهانی آمریکا از طریق سلطه دلار را زیر سوال میبرد.
حکومت اسلامی ایران در بیشتر دوران حیات خود با تحریمهای شدید، مسدود شدن داراییها و انواع مختلف فشارهای اقتصادی از سوی آمریکا و تا حدی متحدان اروپایی آن روبرو بوده است.