بازتاب جنگ غزه و اثرات آن بر مردم و کشور ایران: تقلای آیت الله علی خامنه ای برای ماندن در قدرت – نا خدا محمد فارسی

خامنه ای و سرداران سپاه در محاسبه برنامه ریزی حمله حماس به اسرائيل مرتکب اشتباه بزرگی شدند. اکنون خامنه ای بدنبال راهکاری برای جلوگیری سقوط رژیم اسلامی در ایران است.  مشاهده میشود که در نشست های کشورهای عربی-اسلامی مربوط به بحران ناشی از جنگ اسرائیل و حماس، رژیم اسلامی ایران را نادیده گرفته اند.

در ایران هم اعتراضات مردم در ارتباط با  مشکلات معیشتی همچنان ادامه دارد. انقلاب زن-زندگی-آزادی بانیروی عظیم خود چه در کشور و چه در  سطح جهان همچنان زنده و پویا است. جهان دمکرات با به رسمیت شناختن مبارزات زنان ایران،  و اهدای جایزه صلح نوبل به خانم نرگس محمدی فعال شجاع حقوق بشر، بویژه حقوق زنان ، مبارزات خیزش زن -زندگی – ازادی را ارج نهادند. انجلینا جولی بدلیل بی اعتنایی رژیم به سلامت نرگس محمدی در زندان با وی تماس تلفنی برقرار کرد تا حمایت سازمانهای حقوق بشری را به وی ابلاغ نماید.۰

خامنه ای تصور نمی کرد که اسرائيل در ارتباط با عملکرد تروریستی حماس با چنین توانایی به غزه حمله ور شود و بخواهد که غزه را از وجود حماس و تروریستهای اسلامی نیابتی رژیم پاک کند. بیش از یک میلیون از ۲.۵ میلیون جمعیت مردم غزه آواره شده اند و پیش بینی سرنوشت آنان نامشخص است. مصر و اردن آواره ها را راه نمی دهند. ورود این آوارگان به مصر بویژه خطرناک است زیرا ایدئولوژی حماس، همان ایدیولوژی اخوان المسلمین است که میتواند برای دولت ریاست جمهوری مصر السیسی بسیار خطرناک باشد. اردن و مصر تجربه جنگ ۱۹۶۷ و آوارگان فلسطینی را از یاد نبرده اند. در آن دوران ملک حسین پادشاه اردن مجبور شد برای جلوگیری از سقوط پادشاهی خود به ارتش اردن فرمان بدهد بروی آوارگان فلسطین آتش بگشایند.

پیش بینی می شود اسرائيل نفوذ و حاکمیت حماس در غزه را از بین خواهد برد و کنترل امنیت غزه را بدست می گیرد. میتوان گمانه زد مردم غزه بعد از حماس یک نوع زندگی آرام بخشی داشته باشند. اما مردم فلسطینی کرانه باختری هم وضعیت نامعلومی دارند. برای مثال در اردوگاه جنین و دیگر نقاط کرانه باختری شبه نظامیان بسیاری پایگاه دارند. هرروزه در کرانه باختری بر اثر اقدامات تروریستی تعدادی از شبه نظامیان و نظامیان اسرائیلی کشته میشوند، و احتمال طغیان برعلیه محمود عباس نیز بسیار بالاست. در صورتیکه جهان غرب مشکل خاورمیانه را با سرعت حلّ‌ نکند، اقدامات تروریستی به کشورهای انها نیز کشیده خواهد شد، خبر تروریستی در مرز آمریکا و کانادا که توسط انفجار اتوموبیلی پر از مواد منفجره رخ داد بسیار قابل تأمل است. حمله نظامیان حماس و جهاد اسلامی فلسطین به اسرائیل در ۷ اکتبر  ۲۰۲۳ ارامش شکننده جهان را بهم ریخته است.

پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۲۳ نوامبر ۲۰۲۳ بدلیل سرکوب زنان در ایران قطعانامه ای برعلیه رژیم اسلامی صادر کرد که با واکنش رژیم روبرو شد. سخنگوی وزارت خارجه ایران، ناصر کنعانی، قطعنامه را بیانگر سردرگمی نمایندگان پارلمان اروپا دانست. کنعانی قطعنامنه صادره را به جنگ غزه مرتبط دانست و گفت پارلمان اروپا چشم خود را بر وحشیانه ترین کشتار مردم غزه بسته است (۱). کنعانی میداند که برنامه ریزی و اجرای حملات تروریستی رژیم از طریق حماس به اسرائيل برای جهان پوشیده نیست، و اگر چه رژیم دست خودش را از این جنایت شسته است ولی جهان این اقدام جنایتکارانه را نادیده نخواهد گرفت. ناصر کنعانی کوشش کرده است تا افکار عمومی جهانیان را از تمرکز بر اعمال تروریستی رژیم کاهش دهد. اقدام رژیم برعلیه اسرائيل که باعث کشته شدن بیش از ۱۲ هزار فلسطینی و اسرائیلی شد بی جواب نخواهد بود. تحلیل گران سیاسی براین باورند که پس از اتمام جنگ غزه نوبت رژیم اسلامی در ایران خواهد بود. میتوان گمانه زد صدور قطعنامه پارلمان اروپا برعلیه رژیم شروعی برای جوابگو کردن رژیم اسلامی باشد.

خبرخوش آتش بس چهار روزه و توافق بین حماس و اسرائیل برای افزوده شدن به این روزها رژیم فاسد اسلامی را نگران کرده است، زیرا پایان جنگ بین اسرائیل با حماس را مترادف با اغاز پایان نفوذ استراتژی رژیم در میان گروه های نیابتی خود میداند.  ناصر کنعانی کوشش کرده تا رژیم را در مقابل کشت و کشتار مردم غزه و اسرائيل مظلوم نشان بدهد. خامنه ای میداند که با برنامه ریزی و اجرایی کردن این جنایت نه تنها هژمونی خود در خاورمیانه را از دست داده، بلکه در اروپا و جهان دمکراتیک از طرق مختلف یک کشور ضدّ دمکراسی و تروریست شناخته شده است. جالب توجه است که این قطعنامه با ۵۱۶ رای موافق، ۴ رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، این قطعنامه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده است. این قطعنامه بدون اینکه از لغت «تروریست» استفاده کند رژیم را گروگان گیر خطاب کرده که یکی از روش های شناخته شده تروریست ها می باشد. کنعانی به خود نوید می دهد این قطعنامه توسط پارلمان اروپا تصویب شده ولی شورای اروپا هنوز آن را مورد تصویب قرار نداده است.

آیت الله خامنه ای بسیار سردرگم است و قادر نیست تصمیمی درست و قابل اجرا اتخاذ کند. بعد از حمله  نظامیان حماس و جهاد اسلامی فلسطین، خامنه ای انتظار داشت که کشورهای اسلامی متحد شده و از حمله ۷ اکتبر به اسرائیل پشتیبانی کنند. اکنون خامنه ای دریافته که محاسبات او غلط ازکار درامده. در نشست سران کشورهای اسلامی که رئيس جمهور رژیم به آن دعوت شده بود، ارزشی برای سخنان رئیسی در این کنفرانس قائل نشدند. برای اینکه رژیم از طریق نیابتی های خود برعلیه آمریکا که از حملات اسرائيل برعلیه غزه پشتیبانی میکند، استفاده نکند، آقای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیام دندان شکنی از طریق السودانی نخست وزیر عراق، روز ۸ نوامبر ۲۰۲۳ برای خامنه ای فرستاد که اگر رژیم بیش از این به پایگاه و منافع آمریکا از طریق نیابتی های خود اقدام کند مسئول شناخته شده و جوابگو خواهد بود. اگرچه به طور رسمی جزئیات پیام‌ آمریکا به خامنه ای اطلاعی در دست نیست اما می‌توان از صحبت‌های وزیر خارجه آمریکا در بغداد، تحولات منطقه و پیام‌های ارسال شده آمریکا به ایران در هفته‌های اخیر به کم و کیف پیام ارسال شده دست یافت.

رژیم در حال غرق شدن است و مانند غریقی که امید زیادی برای بقا ندارد دست به هر اقدامی خواهد زد. همانگونه که بیان شد، رژیم قادر نخواهد بود به جنگ اسرائيل ورود کند و در مقابل نیابتی ها خود که آماده برای حمله به اسرائيل بودند هم مستأصل  است. هشدار امریکا خامنه ای را به وحشت انداخته و مجبور شده به نیابتی ها در عراق، سوریه، لبنان و یمن هشدار بدهد که تنها هر از گاهی به طرف اسرائيل و پایگاه های آمریکا، بدون وارد کردن صدمات انسانی، موشک پراکنی کنند. سردار قاآنی را به منطقه فرستاده تا پیام رهبر خامنه ای را به نیابتی ها برساند که بجز حملات ایزایی بی ثمر اقدام بیشتری انجام نشود. از اینرو میتوان به اقدامات چند هفته بعد از شروع جنگ غزه نظری داشت. رژیم چندین بار از طریق نیابتی خود درعراق به پایگاه های آمریکا از جمله به پایگاه آمریکا در عین الاسد و تنف در منطقه دیرالزور حمله کرده ولی این حملات تلفات انسانی ببار نیاورده است.

برابر اطلاع، رژیم قرار است از تیپ فاطمیون و زینبیون ، نیابتی های افعانی و پاکستانی مجدداً استفاده کند و این تیپ ها را به مرزهای عراق و سوریه بفرستد. از طرفی شنیده شده شبه نظامیانی با نام های جدید مانند مقاومت عراق و غیره درعراق برقرار گردیده اند!. می توان گمانه زد نیروی نیابتی قبلی در منظقه، بجز حوثی های یمن، به رژیم اسلامی در ایران اعتمادی ندارند. زیرا رژیم پس از هشدار آمریکا هیچگونه اقدامی حتی تبلیغاتی مؤثر برعلیه اسرائيل انجام نداده و بیشتر تمرکز بر اتش بس در غزه داشته است.

رسانه اینترنتی رادیو فردا نیز اعلام داشت ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، بامداد چهارشنبه ۲۲ نوامبر در پاسخ به حملات نیابتی های رژیم به نیروهای آمریکایی، مواضع شبه نظامیان در عراق را چندین بار مورد حمله قرار داده است (۲).

در بیانیه سنتکام تصریح شده که در پاسخ به «حمله‌های ایران و گروه‌های وابسته به ایران»، از جمله حمله با «موشک‌های بالستیک با برد کوتاه» به نیروهای آمریکا در عراق، نیروهای تحت فرماندهی سنتکام بامداد روز چهارشنبه، با «هدف‌گیری دقیق»، دو پایگاه متعلق به این گروه‌ها در عراق را هدف قرار دادند. برابر با اطلاع، سنتکام روز سه شنبه ۲۱ نوامبر ‌نیز دربیانیه‌ای اعلام کرد یک فروند هواپیمای «ای سی ۱۳۰» این کشور نیروهایی را که به یک پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق حمله کرده بودند٬ هدف قرار داده است.

سرانجام جنگ در غزه نامشخص است و شاید بتوان گمانه زد خاورمیانه آبستن تحولات بزرگتری باشد. سئوال این است: بعد از جنگ غزه جامعه بین الملل با رژیم اسلامی در ایران که طراح جنگ در غزه است چه خواهد کرد؟ آیا به ایران درسی داده خواهد شد؟ سئوالاتی از این نوع بسیار در مجامع سیاسی و اندیشکده ها مطرح و جوابهای بسیاری وجود دارد بویژه این که لازم است رژیم اسلامی در ایران را جوابگو کرد. با حمله نظامیان غزه به اسرائيل در روز ۷ اکتبر و کشتن ۱۲۰۰ نفر نظامی و غیرنظامی و گرفتن بیش از ۲۳۰ نفر گروگان از جمله زن و کودک، نقشه راه دو کشور-دو دولت اسرائیل و فلسطین در کنار هم برای مدتی طولانی به بوته فراموشی سپرده خواهد شد. اصول گرایان اسرائيلی این وضعیت را به فال نیک می میگیرند. هم اکنون تمام امکانات فلسطینی ها از جمله خطوط مرزی، امنیتی، معیشتی در دست اسرائیل است، و دلیلی برای تغییر نمی بینند. اصولگرایان اسرائیل ادعا میکنند هرگز کشوری را اشغال نکرده اند و سرزمین اجدای خود را بازپس گرفته اند.

میتوان تحلیل کرد جنگ حماس با اسرائيل خاورمیانه را با مشکلات بسیاری روبرو کند و احتمالاً جهان را در مقابل رژیم ایران قرار خواهد داد. آیا کشورهای دمکراتیک جهان بازهم روش مماشات با رژیم را در پیش خواهند گرفت؟ سئوالی است چند بیلیون دلاری. شاید بتوان گفت فعلاً نکته اصلی پیروزی کامل اسرائیل بر غزه است. آیا توافق آتش بس موقت به آتش بس دایمی تبدیل خواهد شد؟ به باور بسیاری تحلیگران جواب منفی است. اگر چنین شود خامنه ای از این مخمصه پیروز بیرون می آید. اگر چه بنظر میرسد واکنش جهانی درحال حاضر مذاکره، صحبت کردن و یافتن راه حلّ‌ سیاسی است. اشتباه بزرگی که جهان غرب دهه ها است انجام داده و نتیجه ای بجز افزایش تنش و ناگواری برای مردم بیگناه خاور میانه نداشته است.

بهر روی وضعیت رژیم بواقع متزلزل است. خامنه ای بقول معروف اکنون نه جایی در کشور ایران دارد و نه در منطقه. مشخص نیست پس از پایان جنگ غزه وضعیت نیابتی های رژیم در خاورمیانه بویژه حزب الله لبنان و حوثی های یمن چه شود. تاکنون اقدامات آمریکا از نظر سیاسی و نظامی بازدارنگی بوده است. ایران تاکنون توانسته حزب الله و حوثی ها را کنترل کند. مردم ایران بویژه بازنشستگان در مضیقه مالی شدیدی قرار دارند، رژیم با چاپ اسکناس تا حدودی توانسته جوابگو باشد، اما تا کی؟ انقلاب «زن-زندگی-آزادی» با تمام نیرو به پیش میرود. شورای نگهبان طرح حجاب اجباری را قبول نکرد و به مجلس اسلامی پس فرستاد. نارضایی بقدری شدید است که خروش و طغیان مردم ایران میتواند بار دیگر به حالت انفجار درآید.

گروه ها و سازمان های سیاسی باید بر اساس مخرج مشترک پایه ای مانند حفظ تمامیت ارضی، استقرار حکومتی دموکراتیک، و خواست گذار از رژیم اسلامی تفاهم نمایند و دوران گذار از رژیم را مدیریت کنند. اختلافات حزبی و سلیقه ای باید کنار گذارده شود. سیاستمداران و فریختگان سیاسی چپ، راست، میانه، پادشاهی خواه، جمهوری خواه در مقابل تاریخ کشور ایران مسئولیت دارند وباید تا دیر نشده برای نجات کشور اقدام کنند.

ناخدا محمد فارسی

۳۰ نوامبر ۲۰۲۳

1 – https://www.irna.ir/news/85301354/      

2 – https://www.radiofarda.com/a/32694349.html