حمله موشکی رژیم اسلامی ایران به کشورهای همسایه پاکستان، عراق و سوریه – با هدف گسترش ناآرامی در خاورمیانه! – ناخدا محمد فارسی

آیت الله خامنه ای این توهم را داشت که با حمله غافلگیرانه حماس و جهاد اسلامی فلسطین به غزه، ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نیابتی های رژیم همزمان چند صد هزار موشک و پهپاد و راکت به اسرائیل شلیک نموده و از همه سو به اسرائيل حمله خواهند کرد. توهم خامنه ای براین پایه استوار بود که تا اسرائيل بتواند خود را آماده دفاع نماید، نیابتی ها (نیرو های مقاومت) از جمله حزب الله لبنان، مقاومت اسلامی و النجبا در عراق و سوریه از هر سو به اسرائیل سرازیر گشته  و حکومت اسرائیل را ساقط خواهند نمود. اما توهمات خامنه ای و یارانش بسرعت نقش برآب شد. روز بعد از حمله و بیدارشدن سیاستمداران و نظامیان اسرائیل، رئیس جمهور آمریکا آقای بایدن با هواپیمای ریاست جمهوری به اسرائيل وارد شد، در فرودگاه با نخست وزیر اسرائيل ملاقات نمود و اعلام داشت: «آمریکا همیشه پشتیبان اسرائیل بوده، حال و در آینده نیز خواهد بود.» تجهیزات نظامی آمریکا در خاورمیانه با اعزام دو ناو گروه هواپیمابر به شرق دریای مدیترانه افزایش یافت. بایدن به خامنه ای و حسن نصرالله، بویژه دولت لبنان نیز هشدار داد اگر به جنگ غزه ورود کنند نیروی نظامی آمریکا به آنها حمله خواهد کرد.

خامنه ای احساس خطر کرد و برای بقاء حاکمیت خود به نیابتی ها از جمله حزب الله لبنان فرمان داد در حدّ‌ عملیات ایزایی باقی بمانند و تنها به حملات موشکی، راکتی محدود ادامه دهند. با این تصور که اسرائیل یک کشور کوچک است و تاریخ ۷۵ ساله آن نشان میدهد که در جنگهای کوتاه مدت موفق بوده، و با حملات ایزایی مداوم قادر به کنترل اوضاع نخواهد بود. در آن صورت خامنه ای و یارانش مجدداً کنترل اوضاع را در اختیار خواهند گرفت. امّا این تصور خامنه ای نیز باطل شد. اسرائیل حملات مداوم خود به غزه را ادامه داد و اعلام داشت تا نابودی کامل حماس به جنگ غزه ادامه خواهد داد.

حمله جنایتکارانه حماس و جهاد اسلامی فلسطین در روز ۷ اکتبر باعث کشته شدن ۱۲۰۰ اسرائیلی شامل زن و کودک و به اسارت بردن بیش از ۲۴۰ نظامی، زن (پیر و جوان)،  کودکان از جمله کودکان شیرخوار شد. در این حمله غافلگیرانه فجایعی توسط این جنایتکاران رخ داد که در تاریخ بشریت تجریه نشده، از جمله تجاوز به زن در پیش چشمان شوهر و بریدن سر کودک در جلوی چشمان پدر و مادر!. لازم به یاد آوری است که تا کنون بیش از ۲۴ هزار نفر از مردم غزه، از جمله زن و کودک کشته شده و بیش از ۶۰ هزار مجروح شده اند و برابر با گزارشی برای بازسازی اماکنی که براثر بمباران تخریب شده اند به میلیاردها دلار نیاز خواهد بود. همچنین برابر با گزارش تأیید نشده از وزارت دفاع اسرائیل تاکنون بیش ۱۰ هزار نفر از جنگجویان حماس و جهاد اسلامی کشته و یا بازداشت شده اند. نخست وزیر اسرائيل نتانیاهو شامگاه شنبه ۱۳ ژانویه اعلام داشت که جنگ اسرائيل با محور شرارت، رژیم جمهوری اسلامی ایران در غزه است، و تا پایان دادن به موجودیت حماس در غزه ادامه خواهد یافت (۱).

هدف اولیه خامنه ای و یارانش  نابودی اسرائيل بود و پس از اینکه این رویا با شکست مواجه شد، خامنه ای از طرف یارانش مورد سئوال قرار گرفت که چرا، پس چه شد؟ برای توضیح و توجیه افتضاح بوجود آمده و اغوای مردم، خامنه ای حملات ایزایی در دریای سرخ توسط حوثی های یمن را آغاز و افزایش داد. حملات حوثی ها به کشتی ها و نفتکش ها ی تجاری جهانی را هدف قرار داد و باعث گردید بسیاری از شرکت ها تردد کشتی رانی در دریای سرخ را متوقف کنند. عملیات حوثی ها برای تجارت جهانی غیر قابل قبول و ائتلاف آمریکا و بریتانیا تجهیزات و پرتابگر موشک و پهپاد حوثی ها در یمن را مورد حمله قرار دادند که تا کنون ادامه دارد. رئیس جمهور آمریکا آقای بایدن پیامی برای خامنه ای فرستاد. اگر چه محتوای این پیام روشن نشد، گمان براین است که به ایران هشدار داده، دست از شرارت های خود از طریق نیابتی ها از جمله حملات حوثی ها در دریای سرخ و دهانه باب المندب دست بردارد. بهرروی به نظر نمی رسد پیام رئيس جمهور آمریکا اثر قابل توجهی در عملیات ایزایی نیابتی ها رژیم داشته است.

از طرفی رژیم با انفجار بمب در مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمان روبرو گردید که تحلیلگران بسیاری بمب گزاری کرمان را اقدام گروهی در داخل حاکمیت رژیم می دانند. شواهد نیز دال براین است که بمب گذاری کرمان توسط عناصری از داخل رژیم بوده است. رژیم با گذشت ۲۴ ساعت از واقعه، بمب گذاری را به داعش خراسان ارتباط داد، داعش خراسان نیز در رسانه مجازی کانال تلگرامی خود اعلام داشت که بمب گذاری کرمان از جانب آنها بوده است. بیانیه وزارت اطلاعات رژیم در باره بمب گذاری کرمان نیز روشن نیست.

در بیانیه آمده دو نفر تاجیکستانی متخصص ساخت بمب در خانه تیمی در کرمان و نزدیکی به محل دفن قاسم سلیمانی برنامه بمب گذاری را مدیریت نموده و سپس از کشور خارج شده اند. در این بیانیه رژیم انفجار بمب ها را انتخاری قلمداد کرد. با کشته شدن بیش از صد نفر و مجروح شدن بیش از صد نفر دیگر در این بمب گزاری احتمال انتحاری بودن مردود است.

خامنه ای و یارانش بوضوح در برنامه شرارت بار خود شکست خورده اند و برای در حاکمیت باقی ماندن در هفته گذشته دست به حملات موشکی به دو کشور همسایه پاکستان و عراق و به منطقه ادلب در سوریه زدند. حمله به اقلیم عراق در روز ۱۶ ژانویه خانه یک تاجر کُرد را هدف گرفت  که باعث کشته شدن تاجر و چند نفر دیگر از جمله زن و کودک او در اربیل عراق گردید. رژیم حملات به اقلیم کردستان را حمله به پایگاه موساد اعلام کرد که کاملا بی اساس بود. وزارت خارجه عراق با صدور اعلامیه رسمی اعلام کرد: «تجاوز ایران به اربیل و بمباران اماکن مسکونی را به شدت محکوم می کنیم».

رژیم حملات موشکی به بلوچستان پاکستان را نیز در روز ۱۷ ژانویه انجام داد و اعلام کرد این حملات به تلافی حمله تروریست های جیش العدل که در پاکستان استقرار دارند بوده است. کشورهای پاکستان و عراق واکنش نشان داده سفرای خود را از ایران  باز گرداندند و سفیر ایران در پاکستان و کاردار رژیم در اقلیم کردستان را احضار و مراتب نارضایی خود را اعلام داشتند. کشور عراق به شورای امنیت سازمان ملل شکایت برد که رژیم اسلامی بدون هرگونه دلیل موجه به حریم کشور عراق حمله موشکی کرده و حاکمیت کشور عراق را مورد تهدید قرار داده است. افزون براین روز ۱۸ ژانویه، کشور پاکستان حملات تلافی جویانه موشکی به شهر سراوان استان بلوچستان انجام داد که باعث کشته شدن ۹ نفر از جمله زنان و کودکان بوده است.

حملات موشکی از طرف ایران به پاکستان، عراق و ادلب سوریه، جنگ غزه را به منطقه خاور میانه گسترش داده و احتمال جنگی تمام عیار وجود دارد. رژیم به حمایت از حوثی های یمن ادامه میدهد. روز ۱۵ ژانویه امریکا اعلام داشت یک کشتی که حامل تجهیزات نظامی از طرف رژیم به حوثی های یمنی بود را توقیف کرده است. حملات هوایی امریکا به مواضع حوثی ها در یمن ادامه دارد، ازجمله حمله آمریکا با موشک تاموهاک قابل تأمل است. قبل از ورود نیروی های زمینی ائتلاف آمریکا برای اشغال عراق، در سال ۲۰۰۳ ، امریکا توسط موشک های تاموهاک تمام زیر ساختارهای نظامی و غیرنظامی عراق را از راه دور نابود کرد.

کشورهای اروپایی به جز انگلستان به ائتلاف پیشنهادی آمریکا در دریای سرخ نپیوستند، اما ائتلافی امنیتی «عملیات اگنور» را توسط کشور ها آلمان، بلژیک، دانمارک، یونان، فرانسه، ایتالیا، پرتقال و نروژ تشکیل دادند که موازی با ائتلاف آمریکا، انگلستان، استرالیا و دیگر کشور های «نگهبان رفاه»، در دریای سرخ و دهانه باب المندب، تردد کشتیرانی را حفاظت نمایند. آخرین حمله حوثی ها در دریای سرخ حمله موشکی به یک کشتی تجاری با نام عقاب جیبراتل در دریای عدن بوده است. روز دوشنبه گذشته نیز حوثی ها موشکی به طرف یک ناو امریکایی پرتاب کردند.

دبیرکل سازمان ملل در نشست اقتصادی داووس در سویس نگرانی خود را پیرامون جنگ غزه و گسترش جنگ در خاورمیانه اعلام داشت. وزیر امور خارجه ایران حسین امیرعبدالاهیان نیز در نشست داووس شرکت داشت و در مصاحبه خود به تمام اقدامات نیابتی های رژیم مهر تأیید زد، و اظهار داشت تا جنگ غزه ادامه دارد و اسرائيل به نسل کشی ادامه میدهد، حملات نیابتی های رژیم ( جبهه مقاومت ) به منافع آمریکا و اسرائیل ادامه خواهد یافت. افزون براینکه این اظهارات به مثابه اعلام جنگ است، وی حملات موشکی رژیم به کشور پاکستان و عراق را نیز مورد تأیید قرار داد. در این راستا وزیر دفاع رژیم امیرسردار محمد رضا آشتیانی نیز اعلام داشت که ایران تمامیت ارضی کشورهای همسایه را برسمیت می شناسد ولی در دفاع از منافع ملی و مردم هیچ محدودیتی قائل نیستیم و حتما این کار را با اقتدار انجام می‌دهیم. آشتیانی اظهار داشت  «برای ما فرقی نمی‌کند از هر ناحیه‌ای که جمهوری اسلامی را تهدید کنند عکس‌العمل نشان خواهیم داد و این عکس‌العمل حتما متناسب، قاطعانه و سخت خواهد بود.»

عملیات رژیم در چند روز گذشته و تبعات آن برای مردم ایران بسیار نگران کننده است. در حقیقت رژیم اسلامی و بویژه خامنه ای و یارانش انحلال رژیم اسلامی در ایران را احساس کرده و وارد کارزار جنگ تمام عیار در خاورمیانه گردیده اند که تمامیت ارضی کشور ایران را تهدید میکند. سردار حاجی زاده حملات موشکی به پاکستان، عراق و سوریه را «انتقام سخت»‌ نام نهاد. بمنظور اجرا کردن این انتقام سخت  رژیم در مجموع ۲۹ موشک فاتح ۱۱۰ به پاکستان پرتاب کرد. حملات موشکی به عراق و سوریه نیز توسط ۲۴ موشک بالیستیکی بوده است.

در این کارزار کشورهای عرب خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی خود را کنار نگاه داشته، و تا حدی توازن را نگاهداشته اند. امّا وزرای خارجه کشورهای عرب در نشستی حملات ایران به اقلیم کردستان را بشدت محکوم کردند. سخنگوی وزارت خارجه رژیم، امروز ۱۹ ژانویه در نشست خبری بیانیه وزرای خارجه کشورهای عربی را بی مورد دانست و محکوم کرد.

منطقه خاورمیانه بحرانی است و کشور ایران درخطر ورود به جنگ خانمان سوزی دیگر. رژیم اسلامی با تضاد با جهان غرب کشور را از نظر سیاسی و اقتصادی منزوی کرده است. خامنه ای و یارانش سیاست نگاه به شرق را ادامه می دهند و تصور دارند که کشورهای چین و روسیه به موقع در مقابل جهان غرب از ایران حمایت خواهند کرد. چین منافع اقتصادی خود را هرگز مورد معامله برای پشتیبانی ایران قرار نخواهد داد. امروز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۴ ، کشور چین به حوثی های یمن هشدار داد حمله به کشتی های تجاری در دریای سرخ را متوقف کنند و به قطعنامه شورای امنیت در باره توقف حمله حوثی ها به کشتی های تجاری در دریای سرخ رأی مثبت داد و هشدار داد که حوثی ها بهتر است دست از شرارت بردارند. روسیه با رهبری پوتین که جنایتکاری برابر با خامنه ای و یارانش است نیز از فرصت استفاده کرده و بدنبال منافع خود میباشد. از تجهیزات نظامی ساخت ایران در جنگ اوکراین استفاده میکند و برابر با سخنان ابراهیم رئيسی که در خبرگزاری ایرنا منتشر شد، «ایران  بزودی معاهده تجاری با روسیه را امضا خواهد کرد». در این راستا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز اعلام داشت توافقنامه جامع ایران و روسیه در مرحله نهایی قرار دارد. این برنامه جامع بین ایران و روسیه بسیار نگران کننده است. رژیم برای اینکه لااقل روسیه را درکنار خود داشته باشد کشور ایران را با امضای این قرارداد اقتصادی ۲۰ ساله، مستعمره روسیه قرارمیدهد (۲).

برای جهان پوشیده نیست رژیم اسلامی ایران از حزب الله لبنان، نیابتی های رژیم با نام مقاومت اسلامی، النجبا، کتائب حزب الله در عراق، حزب الله و دیگر نیروهای نیابتی در سوریه، حوثی های یمن از جمله تروریست های انصارالله نه تنها از نظر مالی و تجهیزات نظامی پشتیبانی میکند، بلکه سپاه قدس عملاً به حوثی ها کمک عملیاتی میدهد.  و به عبارتی سر مار شرارت در داخل ایران قرار دارد. عملیات حوثی ها در دریای سرخ و بطور کلی در خاورمیانه بازتاب گسترده ای در رسانه های جهانی از جمله  رسانه اینترنتی بی بی سی داشته است (۳).

با توجه به مراتب بالا و احتمال اینکه امکان گسترش جنگ تمام عیار در خاورمیانه شدت پیدا کرده تکلیف مردم ایران و بویژه اپوزیسیون رژیم چیست؟  اگر جنگی شود چه باید کرد ؟ واکنش مردم ایران باید چگونه واکنشی باشد؟ برابر با اطلاع از داخل کشور مردم ایران و بسیاری از عمال رژیم از اقدامات خامنه ای و یارانش راضی نیستند و شکاف عمیقی در سپاه پاسداران بوجود آمده است. بنابراین اپوزیسیون رژیم داخل و خارج از کشور باید از این فرصت استفاده کند. زبان اپوزیسیون باید عوض شود، از تفرقه اندازی ها جلوگیری شود، استراتژی لازم است تا بتوان از فرصت استفاده  کنیم. حملات موشکی ایران به پاکستان، عراق، و سوریه و اقدام آمریکا برعلیه حوثی های یمن عملیات کوچکی نیست. شاید هم امریکا با حمله به حوثی ها بدنبال، ضرب شست نشان دادن به سپاه پاسداران و هشدار به خامنه ای باشد که بهتر است مواظب باشید و دچار اشتباه محاسبه دیگری نشوید.

ناخدا محمد فارسی

۱۹ ژانویه ۲۰۲۴

1 – https://www.radiofarda.com/a/32773589.html

2 – https://www.irna.ir/news/85357295/ 

3 – https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-68004451