Headlines

حاکمیت آیت الله علی خامنه ای در حال فرورفتن در منجلابی خودساخته – ناخدا محمد فارسی

مساله سران جمهوری اسلامی با آمریکا چیست؟ به نظر می رسد از آغاز انقلاب اسلامی ۵۷ سران رژیم از جمله خمینی و اکنون خامنه ای، آمریکا و اسرائیل را مسبب تمام مشکلات خاورمیانه و مسئله فلسطین دانسته و خواهان حلّ این مقوله از طریق جنگ و خون ریزی بوده اند. به همین دلیل از آن هنگام تا کنون کشورهای خاورمیانه نتوانسته اند در صلح و آرامش زندگی کنند. در حالیکه مسئله فلسطین میباید از طریق دیپلماسی حلّ و فصل شود و نه با جنگ و خون ریزی. در چهار دهه گذشته عملاً ثابت شده، جنگ ایران با عراق، اشغال عراق توسط آمریکا، اقدامات تروریستی و یا عملیات نظامی محدود نیابتی مشکلی را حل نکرده هیچ، بلکه منطقه را هرچه بیشتر ناآرام و از نظر سیاسی بی ثبات و نا امن تر هم کرده است. حل مسئله مردم فلسطین تنها از راه دیپلوماتیک امکان پذیر است.

رژیم اسلامی با پیگیری گزینه نظامی برای تحقق حقوق شهروندی مردم فلسطین باعث انزوای سیاسی ایران و بهدر دادن منابع انسانی و مالی بسیاری بوده و باعث بی‌عدالتی، فساد، ناکارآمدی، نبود آزادی و ویرانی آب و خاک سرزمین ایران در نتیجه بی کفایتی و بیخردی سردمداران رژیم جهل و فساد است. و میتوان به جرات گفت اعمال رژیم اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه و بویژه در کشور ایران بحرانی  ایجاد کرده که بسادگی قابل حلّ نیست. به عبارتی، جمهوری اسلامی و شخص علی خامنه‌ای رویه و سیاستی انتخاب کرده که عوارضش بجز تباهی چیز دیگری نبوده است. خامنه ای به غرب ستیزی ادامه داده و نظام تحت امرش را «انقلابی» می‌نامد تا بتواند به جنگ و ستیز ادامه دهد حتی به قیمت فساد و بی‌عدالتی و کشتار و ناکارآمدی و ویرانی آب و خاک کشور ایران.

برنامه ریزی و حمایت از حمله حماس و جهاد اسلامی فلسطین که در روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ با ورود نیروهای گروه تروریستی حماس با عبور از موانع مرزی اسرائیل وارد خاک اسرائیل شدند، باعث کشته شدن بیش از ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل که بخش عمده آنها غیرنظامی بودند شد. حماس همچنین حدود ۲۴۰ نفر را نیز به گروگان گرفت و در باریکه غزه اسیر کرد. اسرائیل پس از این حمله اعلام وضعیت جنگی کرد و با حملات سنگین هوایی و زمینی دست به تعقیب و مجازات عاملان این جنایت زد. اسرائیل تصمیم گرفته است ساختارهای نظامی و سیاسی حماس را بطور کامل نابود کند. تاکنون برابر با آمار در رسانه های گوناگون بیش از ۳۰ هزار نفر از مردم غزه از جمله زنان و کودکان جان خود را از دست داده اند. افزون بر این بیش از یک میلیون نفر از ساکنان شمال غزه به مناطق جنوبی گریخته‌اند، که با مشکلات عدیده بهداشتی و غذایی روبرو هستند.

اسرائيل و آمریکا در پاسخ به حملات تروریستی نیابتی های که رژیم اسلامی ایران که آنان را «محور مقاومت» مینامد، باعث کشته شدن بسیاری از فرماندهان سپاه پاسداران که با عنوان مشاور در عراق و سوریه و یمن انجام وظیفه میکنند گردیده است. آخرین حمله اسرائیل به مکانی که فرماندهان سپاه در آن اجتماع کرده بودند بود که باعث کشته شدن ۵ تن از آنان شد. سران سپاهی رژیم و نیز رئیس جمهور ابراهیم رئیسی اظهار داشتند که این حملات بی جواب نخواهد ماند. پی گیری این تهدید حمله موشکی رژیم اسلامی به پاکستان، اقلیم کردستان و قرارگاهی در منطقه ادلیب سوریه بود. حمله به اقلیم کردستان عراق و ادلیب بدلیل نابسامانی کشور عراق و سوریه مشکلی برای رژیم اسلامی ایجاد نکرد، امّا حمله به بلوچستان پاکستان بسیار خطرناک بود و میتوانست کشور و مردم ایران را در جنگی خانمان سوز وارد کند که نتیجه ای جز شکست ایران نبود. ارتش پاکستان ششمین ارتش اتمی جهان است. بقرار اطلاع کلاهک های هسته ای ارتش پاکستان بیش از کشور انگلستان می باشد.

سیستم حکومتی کشور پاکستان عمدتا متشکل از نظامیان آن کشور است، بدین عنوان که ۲۲۰ میلیون جمعیت پاکستان توسط نظامی ها اداره میشوند. ارتش پاکستان دارای نیروی هوایی و زمینی بسیار قوی میباشد که در مقابل ارتش هند بارها مقاومت کرده است. نیروی دریایی ارتش پاکستان پیشرفت زیادی نداشته و احتمالا نیروی دریایی ارتش ایران میتواند در مقابل آن بایستد. کمیته جنگ پاکستان شامل نخست وزیر و سران ارتش بعد از حمله موشکی ایران جلسه اضطراری تشکیل دادند، و خوشبختانه تصمیم گرفته شد در حال حاضر تنها به پاسخی و یا درس عبرتی به رژیم اسلامی بسنده گردد و با حملات هوایی و موشکی به منطقه ای در عمق ۵۰ کیلومتری استان بلوچستان برعلیه ارتش آزادیبخش بلوچستان که باعث کشته شدن ۹ نفر از جمله زن و کودک گردید اقدام شود. برابر با اخبار منتشر شده وزیر امورخارجه رژیم در این هفته به پاکستان میرود، و خطائی که سپاهیان رژیم به فرمان علی خامنه ای مرتکب شدند را از راه دیپلماسی حل و فصل نمایند.

در حمله موشکی اسرائیل روز شنبه ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴، به ساختمانی در دمشق، ۵ نفر از سپاهیان رژیم کشته شدند و برابر با خبرگزاری مهر دو «مقام بلندپایه سپاه» در این حمله در میان کشته شدگان بودند. نام ۵ نفر کشته شده بر اساس  بیانه رسمی سپاه: حجت‌الله امیدوار، علی آقازاده، حسین محمدی، سعید کریمی و محمدامین صمدی ذکر شده است، این خبر در رسانه اینترنتی رادیو فردا و بسیاری رسانه های جهانی بازتاب گسترده ای  داشت. سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن محکوم کردن اقدام اسرائیل اعلام داشت علاوه بر اقدام سیاسی و حقوقی، ایران حق خود می داند به این حمله پاسخ دهد  (۱).

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۰ ژانویه به کشته شدن ۵ سردار رژیم در سوریه واکنش نشان داد و تهدید کرد «عملیات اسرائيل بی‌پاسخ نخواهد ماند.» جالب توجه اینکه رئیسی دولت اسرائیل را به «زیر پا گذاشتن همه معاهدات جهانی و اصول انسانی» متهم کرد. این درحالی است که رژیم جنایتکار اسلامی انواع اقدام‌های تروریستی که گروه‌های شبه ‌نظامی نیابتی انجام میدهد را که از دید کشورهای جهان بویژه کشورهای منظقه خاورمیانه پوشیده نیست نا دیده میگیرد. رئیسی در حالی اسرائیل را به نقض «اصول انسانی» متهم می‌کند که جمهوری اسلامی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان به شمار می‌رود و نام رژیم بارها در گزارشات سازمان جهانی حقوق بشر به دلیل نقض حقوق بشر در ایران مذکور بوده است. تنها در ماه گذشته نظام اسلامی ۹۰ نفر از جوانان ایران را اعدام کرده است.

بهرروی در پاسخ به حمله اسرائيل و کشته شدن سپاهیان بلند پایه رژیم در سوریه، رژیم از طریق نیابتی های خود در عراق  ۴۰ موشک به پایگاه  عین الاسد آمریکا در استان الانبار عراق پرتاب کرد که باعث جراحت سطحی دو آمریکایی گردید. جالب توجه اینکه هنگامی که اسرائیل و یا آمریکا به مواضعی از نیابتی ها رژیم در عراق و سوریه حمله موشکی میکنند، سپاهیان از جمله فرماندهان ارشد سپاه کشته میشوند در حالیکه حملات نیابتی های رژیم تنها باعث آسیب سطحی معدودی از آمریکائیان می گردد. افزون براین، از هنگام جنگ داخلی سوریه تاکنون، سپاهیان رژیم که در سوریه مستقر هستند نتوانسته اند حتی یک موشک هم بطرف اسرائیل شلیک کنند.

افزون براین موشک پراکنی ها در سوریه و عراق ، حوثی های یمن به حملات خود به کشتی های تجاری که در دریای سرخ تردد دارند حمله موشکی و پهپادی میکنند. برای کشورهای جهان بوضوح روشن است که در پشت عملیات حوثی های یمن سپاه پاسداران رژیم قرار دارد، و عملیات پرتاب موشک و پهپادی حوثی ها را هدایت میکند. عملیات بیخردانه و جنایتکاران رژیم، کشور و مردم ایران را در بحران خطرناکی قرار داده اند.

امروز سه شنبه ۲۳ ژانویه آئتلاف آمریکا و انگلسان، استرالیا و دیگر کشورهای ذینقغ حملات جدید برعلیه حوثی ها در یمن از جمله مکان های پرتاب موشک، پهپاد، پرتابگرها و رادار های رهگیری کشتی ها را مورد حمله قرار دادند. حوثی های یمن از ماه نوامبر حمله به کشتی های تجاری را آغاز کردند و گفتند که از این طریق به عملیات نظامی اسرائیل در غزه پاسخ می دهند.

نیروهای دریایی ائتلاف به رهبری ایالات متحده بسیاری از حملات را خنثی کرده اند، اما موفق به متوقف کردن حملات حوثی ها نبوده اند. لازم به توضیح است که بسیاری از شرکت های بزرگ کشتیرانی به دلیل حملات حوثی ها تردد از دریای سرخ که حدود  ۱۲ درصد تجارت دریایی جهانی از طریق آن می گذرد، را متوقف کرده و به جای آن از مسیر بسیار طولانی تری از طریق شاخ آفریقا تردد می کنند، که بسیارپرهزینه است.

برابر با گزارشی در رویترز، ۲۳ ژانویه ۲۰۲۴، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران که اکنون بدلیل نشست وزرای خارجه شورای امنیت سازمان ملل به منظور بررسی وضعیت خاورمیانه، به نیویورک سفرکرده «پیام و هشدار جدی» به آمریکا داده است که حملات آنها در یمن یک «اشتباه استراتژیک» است. خبرگزاری رسمی ایرنا نیز به نقل از امیرعبداللهیان گفت: اقدام مشترک آمریکا و انگلیس و حمله به مناطقی در یمن تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه و تشدید دامنه جنگ است (۲).

فرانک گاردنر خبرنگار امنیتی بی بی سی گفته است جنگ دریای سرخ می تواند برای مدتی ادامه یابد. وی اظهار داشت حوثی‌ها ذخایر زیادی از موشک‌ها و پهپادها را در اختیار دارند و با توجه به چندین بار حملات هوایی آمریکا و انگلستان حملات ادامه دارد (۳). گاردنر میگوید ایالات متحده و بریتانیا، با حمایت تعداد معدودی از کشورهای دیگر، تا زمانی که حملات حوثی ها در دریای سرخ ادامه دارد، چاره ای جز ادامه دادن حملات به اهداف حوثی ها ندارند. تسلیم شدن در حال حاضر به منزله واگذاری کنترل یک مسیر مهم کشتیرانی جهانی به یک گروه تروریستی تحت حمایت ایران است.

تا کنون روش حملات به تجهیزات نظامی حوثی ها دقیق وحساب شده بوده تا از تلفات جانی تا حد امکان جلوگیری شود، ولی ممکن است این روش تغییر کند. و هرچه این کارزار طولانی‌تر شود، خطر تشدید آن بیشتر خوهد بود. در این رابطه وزیر خارجه عربستان سعودی، شاهزاده فیصل فرحان به سی ان ان اظهار داشته  بسیار نگران وضعیت در دریای سرخ است. نگرانی وی از آنست که تنش‌ها از کنترل خارج شده و درگیری در منطقه را تشدید کند. وی افزوده است «منظورم این است که ما بسیار نگران هستیم. ما در شرایط بسیار سخت و خطرناکی در منطقه هستیم و به همین دلیل است که ما خواستار کاهش تنش هستیم.»

در چند هفته گذشته و بویژه بعد از حمله حماس و جهاد اسلامی فلسطین به اسرائیل، منطقه خاور میانه از هرزمانی دیگر ملتهب ترو بحرانی تر گردیده است، و بحران بحدّی است که با اشتباهی مانند حملات موشکی رژیم اسلامی به پاکستان میتواند به جنگی تمام عیار در خاورمیانه تبدیل شود که عواقب آن برای منطقه و بویژه کشور و مردم ایران بسیار پرهزینه و بسا فاجعه بار خواهد بود.

سئوال: آیا مخالفان حاکمیت اسلامی در داخل و بویژه  در خارج تا کی می خواهند نظاره گر ماجراجوئی های ایران بر باد ده حاکمان  باشند ؟

ناخدا محمد فارسی

۲۳ ژانویه ۲۰۲۴

1 – https://www.irna.ir/news/85360077/ 

2 – https://www.reuters.com/world/middle-east/russias-lavrov-talks-middle-east-with-iran-turkey-lebanon-2024-01-23/

3 – https://www.bbc.co.uk/news/live/world-middle-east-68065727