در حالی که پیشبینی میشود انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران به دور دوم کشیده شود، برخی از نتایج اولیه نشان دهنده سقوط جایگاه و رتبه محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس فعلی و حضور تندروترها در مجلس آینده است.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه «در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس همچنان باید منتظر باشیم؛ چرا که هنوز شمارش آرا ادامه دارد و ممکن است تا فردا نیز به طول بیانجامد» از احتمال کشیده شدن انتخابات مجلس در این حوزه انتخابیه به دور دوم خبر داد.
اما به نظر میرسد بازنده اصلی این انتخابات که طبق برخی آمار غیر رسمی تنها ۴۰ درصد واجدین شرایط در آن شرکت بودند، «محمدباقر قالیباف» و شماری از یارانش باشند. رئیس مجلس فعلی در سال ۹۸ توانسته بود در انتخاباتی با مشارکت پایین آرای بیش از یک میلیون نفر را کسب کنند، اما در حال حاضر با شمارش آرا و نتایج اولیه، آرای او [در زمان نگارش گزارش] زیر ۲۰۰ هزار نفر است و در رتبه چهارم قرار گرفته است.
بق گزارشی که خبر آنلاین منتشر کرده است، نتایج انتخابات تهران هنوز به طور کامل اعلام نشده است اما شمارش نزدیک به یک سوم صندوق ها حکایت از آن دارد که منتخبان این دور از انتخابات تهران نه از یک لیست بلکه قرار است از چند لیست باشند.ش، هر چند که انتخابات مجلس یازدهم [مجلس فعلی] نیز در فضای سرد و با مشارکت کم فروغ مردم شکل گرفت اما محمدباقر قالیباف توانسته بود با کسب ۱ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۲۸۷ رأی، جایگاه اول را به خود اختصاص دهد. این در حالی است که ۱۹۶۰ صندوق شمارش شده و تاکنون محمود نبویان، یکی از چهرههای تندرو و عضو جبهه پایداری توانسته است به عنوان نفر اول تهران ۱۱۹ هزار و ۹۱۴ رأی را کسب کند.
از سوی دیگر یاران قالیباف یعنی احدیان، نگاهداری، رسولی، اعطایی، شریفیان، و آجرلو حذف شدند تا شوک بزرگتری برای قالیباف باشد. برخی ریزش آرای محمدباقر قالیباف را نتیجه حواشی اخیر اطراف او بر سر ماجرای مهاجرت پسرش به کانادا، ماجرای افشای حوالههای پولی و … میدانند و آن را به دعواهای اخیر درون جریانی اصواگرایان مربوط میکنند.
سید یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام در شبکه اجتماعی ایکس در این باره نوشت: «در تهران ۱۸۱۳۰۷۳ نفر رای دادهاند. طبق قانون هر داوطلب باید حداقل ۲۰ درصد آراء ماخوذه صحیح را برای ورود به مجلس کسب کند. با توجه به آماری که تاکنون از تعداد آراء منتشر شده، به احتمال بسیار بالا، قریب به اتفاق نمایندگان تهران در دور دوم تعیین تکلیف خواهند شد.»
روزنامه هممیهن و خبرگزاری «خبرآنلاین» هم میزان مشارکت در حوزه انتخابیه تهران را ۲۴ درصد گزارش کردهاند.
آرای باطله در یزد دوم شد
بر اساس گزارشهای رسمی از نتایج انتخابات مجلس در یزد، آرای باطله با ۲۹ هزار و ۳۰۳ رای، جایگاه دوم را در این شهر به دست آورده است. محمدصالح جوکار با ۸۱ هزار رای در یزد اول شده و پس از آرای باطله، علی مرتضیراد، ۱۹ هزار رای به دست آورده است.
رئیسی برای سومین بار به مجلس خبرگان راه پیدا کرد
وزارت کشور ایران اعلام کرد، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران که از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی در انتخابات خبرگان شرکت کرده بود، با کسب «بیش از ۸۲ درصد آرا» برای سومین بار به مجلس خبرگان راه یافته است.
ابراهیم رئیسی از سال ۸۵ تاکنون یعنی برای دو دوره نماینده خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری بوده و در انتخابات ۱۱ اسفند امسال نیز برای بار سوم و یک دوره هشت ساله دیگر به مجلس خبرگان ششم راه یافته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، تککرسی استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری از ۱۷ سال اخیر تا کنون و برای هشت سال دیگر در اختیار ابراهیم رئیسی قرار گرفته است.
صادق آملی لاریجانی حذف شد
صادق آملی لاریجانی، رئیس مجلس تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای مجلس خبرگان از راهیابی به این مجلس باز ماند.
وزارت کشور ایران اعلام کرد، از میان پنج نامزد استان مازندران در انتخابات مجلس ششم خبرگان، صادق لاریجانی پنجم شد و از حضور مجدد در مجلس خبرگان باز ماند.
خاتمی رای نداد
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر سابق محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران تایید کرده که او در انتخابات روز گذشته شرکت نکرده است.
آقای ابطحی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «خاتمی در انتخابات دیروز قهر نکرد. شاید تنها راه شنیدن حرفهای دلسوزانهاش رای ندادن باشد و هرکسی به شکلی دنبال این هدف بود.»
آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات و دبیرکل حزب اتحاد ملت هم در این زمینه نوشت: «پایان زمان رای گیری انتخابات اسفند ۱۴۰۲ اعلام شد و محمد خاتمی در این انتخابات رای نداد.»
از سوی دیگر همانگونه که پیش بینی میشد میرحسین موسوی و زهرا رهنور دو رهبر جنبش سبز در سال ۱۳۸۸ در این انتخابات شرکت نکردند.
برگرفته از سایت فارسی ارونیوز