چند سال است که از جابجایی و پناهندگی مجاهدین خلق ایران در البانی سپری شده.است مجاهدین بعد از اشغال عراق توسط نیروهای ائتلاف، با وساطت دولت امریکا، در سال ۱۳۹۵ پس از تعطیلی قرارگاه لیبرتی عراق، افراد سازمان مجاهدین به کشورهای اروپایی و حدود ۲۰۰۰ نفر از آنان به البانی منتقل شدند و در اردوگاهی بنام اشرف ۳ استقرار یافتند. این اردوگاه در منطقهای میان پایتخت کشور آلبانی (تیرانا) و شهر ساحلی دورس قرار دارد.
بطور غیرمنتظره ای نیروهای امنیتی البانی صبحگاه روز سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ به اردوگاه اشرف ۳ که پرسنل مجاهدین در آن استقرار دارند حمله بردند. در این حادثه طبق بیانیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، یک فرد از مجاهدین خلق کشته و بطور تقریب ۱۰۰ نفر دیگر با گاز اشک آور و گاز فلفل مصدوم شده اند. افزون بر تلفات پرسنلی کامپوترها و وسایل مشابه ارتباطی و اداری در اردوگاه را منهدم، یا توقیف و با خود برده اند.
بیانیه اذعان دارد «رفتار پلیس البانی یادآور حملات جنایتکارانه نیروهای امنیتی نظامی عراق هنگام نخست وزیری نوری المالکی به کمپ اشرف در عراق بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ میلادی است. در آن سالها نیروهای امنیتی-نظامی عراق بارها به کمپ لیبرتی مجاهدین در عراق حمله و تعداد ی از آنان را کشته و یا مضروب کردند. آن حملات باعث گردید تا با وساطت آمریکا سازمان مجاهدین خلق از عراق خارج ودرکشور البانی استقرار یابند. مجاهدین پیش از این نیز در فرانسه استقرار داشتند که با فشار دولت فرانسه مجبور به ترک کشور فرانسه شدند، اگر چه ارگان ستادی مجاهدین هنوز در فرانسه استقرار دارند.
از سویی وزارت کشور و پلیس البانی اعلام داشته حمله به اردوگاه مجاهدین برابر با حکم دادگاه، جهت تحقیق پیرامون جرائم سایبری و فساد در اردوگاه بوده است که با مقاومت پرسنل حاضر در اردوگاه روبرو شده و دراین درگیری یک نفر جان خود را از دست داده که لزوماً به عملیات تحقیقی نیروهای امنتیی آلبانی ارتباطی نداشته است.
پیرو این حادثه، هواداران سازمان مجاهدین خلق در شهر های گوناگون اروپا دست به تظاهرات اعتراضی زدند و برخی از این تظاهرات در مقابل سفارتخانه های البانی بوده است. تقاضای معترضین از اتحادیه اروپا، امریکا و سازمان ملل آنست که این حمله غیرمنتظره و نابجا را محکوم کنند.
همزمان بااین حادثه دولت فرانسه از برگزاری مراسم سالانه مجاهدین که هرساله در اوایل ماه ژوئيه در پاریس انجام میشود جلوگیری کرد. فرمانداری پاریس تصریح کرده که نباید خطر تهدید تروریستی را نادیده گرفت و برگزاری چنین مراسمی، تامین امنیت شرکت کنندگان و میهمانان مساله امنیتی را پیجیده تر میکند!. میتوان گمانه زد که پلیس فرانسه بدلیل ترس از اعمال تروریستی مشابه رژیم اسلامی که چند سال قبل توسط دیپلمات تروریست رژیم اسدالله اسدی برنامه ریزی گردیده بود، باشد.
برابر با بیانیه شورای ملی مقاومت ایران (مجاهدین)، ده ها هزار نفر برای تظاهرات علیه سرکوب های رژیم در چند ماه گذشته که پیرو انقلاب «زن-زندگی-آزادی» رخ داد و حمله به اردوگاه اشرف ۳، در پاریس گرد هم می آمدند. دولت فرانسه بجای تأمین امنیت لازم برای برگزاری این مراسم، ممانعت از آن را صلاح دید امنیتی اعلام داشته است. با احتمال بالا ممانعت از برگزاری مراسم سالیانه مجاهدین خلق از جانب دولت فرانسه نتیجه فشار از طرف جمهوری اسلامی به دولت فرانسه، ازجمله مذاکرات ابراهیم رئیسی با رئیس جمهور فرانسه آقای امانوئل مکرون است.
جبهه ملی ایران-خارج از کشور بر این باور است که سیاست های خاورمیانه ای دولت امریکا و تفاهم نامه ای که دولت آقای بایدن، پیرامون برنامه اتمی رژیم اسلامی در حال تدوین آن است، باعث تحولاتی در سیاستهای جمهوری اسلامی گردیده از جمله برقراری روابط با دولت پادشاهی عربستان سعودی و سایر کشورهای منطقه خاورمیانه، و بویژه حذف مخالفان رژیم در داخل و خارج کشور.
عملکرد پلیس آلبانی در حمله به اردوگاه اشرف ۳ مجاهدین در آلبانی خلاف قوانین متعارف بین المللی حمایت از پناهجو و پناهندگی است. جبهه ملی ایران خارج از کشور، بدون تأیید مرامنامه و سیاستهای سازمان مجاهدین خلق ایران، نحوه برخورد و حمله پلیس آلبانی به پایگاه اشرف ۳ که خلاف قوانین بین الملل است را محکوم می کند.
جبهه ملی ایران-خارج از کشور
۲۲ ژوئن ۲۰۲۳ – ۱ تیر ۱۴۰۲