همزمان با گسترش اعتراضات مدنی زنان به حجاب اجباری و افزایش سرکوب حکومت، «علیرضا اعرافی»، مدیر حوزههای علمیه، با انتقاد از وضعیت «تبلیغ دین» در ایران گفته که «بسیاری از سنگرها را از دست دادیم» و حکومت در بسیاری مسائل دچار «تفرقه» شده است.
او در انتقاد از وضعیت موجود گفته که «در تبلیغ و تبیین دین، یک انسجام و راهبری واحدی وجود ندارد» و وقتی حوزههای علمیه قصد دارند کارهایی انجام دهند، به آنها گفته میشود «این امور مرتبط به جای دیگر است».
به گزارش خبرگزاری شفقنا، این عضو شورای نگهبان «پاسخگویی و کنشگری» را یکی از نکات مهم روحانیت و حوزههای علمیه دانست و علیرغم آن گفته «پاسخگویی و کنشگری با واقعیتهای حوزه ما متفاوت است.»
علیرضا اعرافی همچنین از انجام «۵۰۰ پروژه» در حوزههای علمیه برای «حل مسائل نظام» خبر داد، ولی جزئیات بیشتری در مورد آن نگفت.
همزمان با انتشار این اظهارات، «محمدعلی ایازی»، عضو شورای مرکزی مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به شدیدتر شدن فشارها برای اعمال حجاب اجباری اعلام کرد که «حجاب» برای زنان «تصمیمی شخصی» است.
به گزارش وبسایت رویداد۲۴، آقای ایازی گفته: «حجاب تصمیمی شخصی است و هیچ کس نمیتواند درباره ویژگیهای شخصی یک فرد مسلمان تجسس کند.»
این مدرس با سابقه حوزه علمیه قم افزوده: «به همین دلیل هر قانونی که به ارگانهای خاص اجازه مداخله در امور شخصی مردم میدهد، حتماً باید اصلاح شود تا فاصله مردم با حاکمیت بیشتر از این نشود.»
با ادامه اعتراضات به حجاب اجبااری، به نظر میرسد نیروهای حکومتی دچار ریزشهایی شدهاند. پیش از آقای ایازی، «محمد خاتمی» رئیسجمهور پیشین ایران و از رهبران جریان موسوم به اصلاحات، با تمایز قائل شدن بین «عفاف» و «حجاب» تاکید کرد که حجاب را «با زور» نمیتوان به جامعه تحمیل کرد.