ناکام ماندن دزدی دریایی سپاه پاسداران  در تنگه هرمز – ناخدا محمد فارسی

اقدام نابخردانه سپاه پاسداران در خلیج فارس و دریای عمان میتواند ایران را با جنگی خانمانسوز مواجه کند. به نظر میرسد دولت جمهوری اسلامی در اداره و مدیریت کشور نقشی ندارد و هرسازمانی اعم از سپاه و بسیج و یا امنیتی بصورت مافیائی برای خود تصمیم میگیرد، بعبارتی دولت، در اداره کشور نقش چندانی ندارد. به این ترتیب کشور با  کلافی سردرگم روبرو است.

از طرفی خامنه ای به دنبال تنش زدایی با جهان غرب است تا احتمالاً بتوان با برداشته شدن بعضی تحریمهای برجامی و آزاد شدن پولهای بلوکه شده قدری از مشگل معیشتی گرسنگان در کشور بکاهد، و همچنین برای هژمونی توهمی که در سر دارد دلار به شبه نظامیان نیابتی خود در کشورهای لبنان، غزه، سوریه، عراق و یمن تغذیه کند.

از طرفی دیگر سپاه پاسداران رژیم خودسرانه دست به دزدی دریایی در دهانه خلیج فارسی زده اند. قایقهای سپاه پاسداران روز چهارشنبه ۱۴ تیر ماه تلاش کردند دو نفتکش تی-آر-اف ماس و ریچموند ووایجر را در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز متوقف نموده و به کنترل خود در اورند. بعبارتی دیگر انرا بربایند و بدلیل اینکه نفتکش ها به دستور آنها توجهی نکردند به یکی از آنها آتش گشودند. این خبر در رسانه های جهانی از جمله رویترز، اسوشیدپرس، العربیه و همچنین رسانه های اینترنتی رادیو فردا و ایران اینترنشال نیز بازتاب یافت (۱).

رسانه اینترنتی رژیم، ایرنا، بلافاصله خبر را تکذیب کرد ولی پس از اینکه شواهد آنقدر قوی بود که انکارش امکان پذیر نبود، با بیانیه ای اقدام سپاهیان را برای اجرای حکم دادگاه قلمداد و تأیید کرد. این درحالی است که سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا مستقر در بحرین، تیم هاوکینز، طی بیانیه ای واقعه را اینگونه بیان داشت: «شناورهای نیروی دریایی ایران پس از اعزام ناوشکن آمریکایی «مک فول» عقب نشینی کردند و هر دو کشتی تجاری به دریانوردی خود خود ادامه دادند.» تیم هاوکینز می گوید پس از اینکه یکی از قایق ها بطرف یکی از نفتکش ها شلیک کرد، فرمانده نفتکش تقاضای کمک کرد و ایالات متحده بلافاصله واکنش نشان داد و از توقیف نفتکش ها جلوگیری کرد.

تیم هاوکینز افزوده است تیراندازی به سمت نفتکش تلفات جانی یا خسارت عمده ای در پی نداشته است. بیانیه اظهار میدارد ساعت ۱ بامداد روز چهارشنبه یک قایق سپاه پاسداران به نفتکش «تی-آر-اف ماس » که با پرچم جزایر مارشال، در خلیج عمان در حرکت بود نزدیک شد. ناوگان پنجم ایالات متحده بلافاصله ناوشکن مک فول که حامل موشک هدایت شونده است، یک پهپاد ام-کیو۹ ریپر، و هواپیمای گشت زنی پاسدین ۸ به محل اعزام داشت. سه ساعت بعد، کشتی نفتکش ریچموند وویجر که با پرچم باهامیا در فاصله بیش از ۲۰ مایلی از سواحل مسقط، پایتخت عمان در حرکت بوده تماس برقرار میکند. نفتکش خبر میدهد که یک قایق نیروی دریایی ایران در فاصله یک مایلی نفتکش قرار گرفته و به آن دستور توقف داده است. ناوشکن آمریکایی مک فول با «حداکثر سرعت» به سمت نفتکش حرکت میکند و با نزدیک شدن به نفتکش قایق های سپاه با شلیک سلاح سبک منطقه را با سرعت ترک میکنند. شرکت نفت آمریکایی شرون که مدیریت کشتی ریچموند ووایجر را بر عهده دارد، گفته که خدمه آن سالم هستند و کشتی به طور عادی به دریانوردی خود ادامه میدهد.

همانگونه که قبلا یادآور شدیم در هفته های اخیر موجی از فعالیت‌های دیپلماتیک بین ایران و کشورهای غربی رخ نمود که امید به کاهش تنش‌ها را افزایش داده است. امّا این جز توهمی بیش نیست، زیرا نه تنها از تنش ها کاسته نشده بلکه بدلیل نبود یک حاکمیت منسجم، هر قسمت از ارگان های رژیم برای خود تصمیم میگیرند و با اقداماتی نظیر کشتی ربایی تنش ها را افزایش میدهند.

بدلیل اینکه سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در منطقه دهانه خلیج فارس قرار دارند، این فرصت را به نیروی دریایی سپاه پاسداران می دهد تا با استفاده از قوانین بین الملل آبهای سواحل دریایی، به مسیر ترد نفتکش ها و کشتی های تجاری در دهانه خلیح فارس نزدیک شوند، و به دزدی دریایی دست یازند.

میتوان گمانه زد برای دور نگاه داشتن قایقهای سپاه پاسداران از مسیر کشتی رانی در دهانه خلیج فارس، جهان سرمایه داری بفکر آن باشد تا راهی بیابد تا این جزایر از خاک ایران جدا شده و از شرّ نیروی دریایی سپاه پاسداران خلاص شوند. نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس روز ۱۳ تیر ۱۴۰۲ و تأکید بر پس گرفتن این جزایر و الحاق آنها به امارات متحده عربی را میتوان در این راستا بررسی و تحلیل کرد. بیانیه شورای همکاری خلیج فارس اعلام داشته این جزایر متعلق به امارات متحده عربی است و بر حلّ مشکل این جزایر تأکید دارند. این درحالی است که تاریخ چندین صدساله نشان میدهد این جزایر همیشه جزئي از خاک ایران بوده اند. هنگام گسترش امپراطوری بریتانیا در شرق کانال سوئز این جزایر از کشور ایران جدا گشت و به کشورهای امارات متحده از جمله شارجه و رآس الخیمه واگذار گردیده بودند، ولی پس از خروج بریتانیا از شرق سوئز مجدداً به کشور ایران ملحق شد.

اقدامات بی خردانه سپاه پاسداران میتواند منتج به از دست رفتن این جزایر از خاک کشور ایران شود. در سال ۱۳۶۷ بدلیل جنگ نفتکش ها که سپاه پاسداران با قایق به نفتکش ها حمله میکردند، آمریکا وارد جنگ با ایران شد. محدویت پروازی از ایران به خارج اعلام کرد، و تنها با ورود ناوشکن وینسنس چندین ناو ایرانی را غرق و هواپیمای ایران ایر را با بیش از ۲۹۰ مسافر سرنگون نموده و خمینی را مجبور کرد تا با خوردن جام زهری قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل را قبول و به جنگ ایران با عراق خاتمه دهد. ایران در مقابل این تجاوز آمریکا چه توانست انجام بدهد، هیچ؟! اگر با شرارتهای سپاه پاسداران جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک توسط نیروهای ائتلاف حفاظت از کشتی رانی در خلیج فارس اشغال شود، و با توجه به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس، ایران چه مقاومتی میتواند داشته باشد؟

نتیجه اینکه ماهیت و حاکمیت رژیم اسلامی ایران برپایه گروگان گیری و شرارت بنا شده است. بدلیل ماهیت مافیایی رژیم قدرت در دست گروههای مافیائی نظامی – سیاسی و اقتصادی قرار دارد که قابل کنترل نیستند. می توان بجرات بیان داشت «تا رژیم اسلامی برکشور ایران حکومت جابرانه دارد تنش ها از جمله کشتی ربایی در خلیج فارس ادامه خواهد یافت. شاید بهترین گزینه برای جهان غرب حمایت از مردم ایران برای عبور از رژیم تروریستی در ایران باشد.

ناخدا محمد فارسی

۸ ژوئیه ۳ ۲۰۲

1 – https://apnews.com/article/gulf-iran-us-tensions-shipping-oil-127f8b77aa7e41dcd8266b6fbe5800dc

AA1duPqY?ocid=msedgntp&cvid=813c4d1834fa4d059d212d016603d2d1&ei=10