چهار مقام آمریکایی روز پنجشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کردند که ارتش ایالات متحده برای جلوگیری از مزاحمتهای ایران برای کشتیهای غیرنظامی و توقیف آنها، در اقدامی پیشگامانه در حال بررسی استقرار نیروهای مسلح خود در کشتیهای تجاری عبوری از تنگه هرمز است.
این برنامه در حالی در مسیر بررسی قرار دارد که پنتاگون همزمان تلاش میکند تا تمرکز خود بر روسیه و چین را هم حفظ کند. آمریکا حتی در طول «جنگ نفتکشها» که با نبرد دریایی یک روزه نیروی دریایی ایالات متحده و ایران در سال ۱۹۸۸ به اوج خود رسید، چنین اقدامی را صورت نداد. این رویارویی به نوبه خود در آن زمان بزرگترین عملیات نیروی دریایی آمریکا بعد از جنگ دوم جهانی بود.
این چهار مقام ناشناس آمریکایی خاطر نشان ساختند که آمریکا هنوز تصمیم نهایی در این مورد را اتخاذ نکرده و گفتگوها بین مقامات نظامی آمریکا و متحدان عرب آمریکا در منطقه خلیج فارس ادامه دارد.
هیأت ایرانی در سازمان ملل متحد به درخواست آسوشیتدپرس برای اظهار نظر درباره این خبر پاسخ نداد.
دو کشتی آمریکایی با هزاران تفنگدار و ملوان در مسیر خلیج فارس
در حالی که مقامات مطلع جزییات کمی از این طرح به آسوشیتدپرس ارائه کردند، اما همزمان هزاران تفنگدار دریایی و ملوان در دو شناور که یکی کشتی تهاجمی آبیخاکی «یواساس باتاآن» و دیگری کشتی نیرو پیادهکن «یواساس کارتر هال» است، در مسیر خود به سمت خلیج فارس هستند.
این تفنگداران دریایی و ملوانان میتوانند ستون فقرات هر مأموریت مسلحانه حفاظتی در تنگه هرمز را فراهم کنند، آبراهی که ۲۰ درصد از نفت خام جهان را از خود عبور میدهد. مقامات آمریکایی گفتهاند که این تفنگداران و ملوانان نیروی دریایی تنها در صورت درخواست کشتیهای درگیر، امنیت آنها را تامین خواهند کرد.
پیش از این، ایالات متحده هواپیماهای جنگی «اِی-۱۰ تاندربولت ۲ / A-10 Thunderbolt II»، جنگندههای اف-۱۶ و اف-۳۵ و همچنین ناوشکن «یواساس توماس هادنر» را برای مقابله با اقدامات دریایی ایران به منطقه اعزام کرده است.
گفتگو با مقامات عربی منطقه
دریابان برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی مستقر در خاورمیانه اوایل روز پنجشنبه با رئیس شورای همکاری خلیج فارس دیدار کرد. این بلوک شش کشوری شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
در حالی که بیانیه شورای همکاری خلیج فارس در مورد این نشست اشارهای به این طرح احتمالی آمریکا نداشت، اما در آن آمده است که دریابان کوپر و مقامات عربی درباره «تقویت مشارکت طرفین و همکاری با شرکای بینالمللی و منطقهای» تبادل نظر کردند.
این تحرکات توجه تهران را به خود جلب کرده و وزیر امور خارجه ایران را بر آن داشت تا به کشورهای همسایه بگوید که منطقه برای تامین امنیت نیازی به «خارجیها» ندارد.
سپاه پاسداران روز چهارشنبه، یک رزمایش نظامی غافلگیرکننده را در جزایر خلیج فارس با انبوهی از قایقهای تندرو کوچک، چتربازان و واحدهای موشکی به راه انداخت.
ایالات متحده کشتیهایی را که گمان می رود حامل نفت تحریم شده ایران هستند در سراسر جهان زیرنظر دارد. نگرانی شرکتهای نفتی در مورد احتمال توقیف محمولههایشان توسط ایران سبب شده تا حاضر به تخلیه بار توقیف شده یک کشتی حامل نفت ایران در نزدیکی تگزاس نشوند.
برگرفته از سایت فارسی ارونیوز